Sandnes Ulf-spiller avslører: Viking snytt for scoring i glohett derby

Viking-spillerne i harnisk.

Viking - Sandnes Ulf 2-2

VIKING STADION (Dagbladet): Etter et svært ampert og intenst lokaloppgjør, endte det 2-2 mellom Viking og Sandnes Ulf.  Derbyet inneholdt en rekke omdiskuterte hendelser.

Den mest kontroversielle episoden oppsto etter drøye 62 minutter. Da avverget Sandnes Ulf-stopper Derek Decamps en Viking-scoring med å redde ballen på streken. I alle fall må dommertrioen ha vurdert det slik. For mens hjemmelagets spiller ropte på straffe, vinket kampleder Tore Hansen spillet videre.

Etter oppgjøret avslørte imidlertid Sandnes Ulf-spiller Steven Lennon til Dagbladet at ballen var over linja - og at Viking dermed ble snytt for scoring.

- Ballen var inne. Jeg kunne se det fra der jeg sto - men det var nok vanskeligere for dommeren og assistentene hans. Vi klager likevel ikke, sier Lennon til Dagbladet.

Jonevret raste Skotten jublet hemningsløst foran et fullsatt Viking stadion da han satte inn 1-0 til Sandnes Ulf etter bare 12 minutter. Etter situasjonen i 2. omgang innrømmet han først til bortelagets kaptein Indridi Sigurdsson at ballen var inne, så til Dagbladet.

- Jeg var først ikke sikker selv, men da Lennon sa det til meg, var jeg ikke lenger i tvil, sier Sigurdsson til Dagbladet.

Det var ikke den eneste situasjonen som frustrerte hjemmelagets spillere, ledere og publikum. Trener Kjell Jonevret raste både under og etter oppgjøret og hevdet at laget skulle hatt tre til fire straffer. Til slutt kokte det fullstendig over - og svensken måtte sette seg på tribunen.

- Det som utløste reaksjonen min, var at Indridi Sigurdsson fikk gult på overtid. Hva faen var det for noe? Det ble rett og slett bare for mye for meg. Jeg fikk advarsel om at hvis han sa en ting til, så måtte jeg gå opp på tribunen. Så jeg gikk bare opp dit selv, sier Jonevret til Dagbladet.

- Skulle hatt straffe En av hendelsene involverte Viking-angriper Jón Dadi Bödvarsson - som følte seg snytt for straffe.

Et kvarter før full tid gikk det islandske spissfunnet i bakken innenfor Sandnes Ulfs sekstenmeter. Igjen var midtstopper Decamps involvert.

- Jeg er 100 prosent sikker på at vi ble snytt for straffe der. Jeg var først på ballen, så felte han meg, sier Bödvarsson til Dagbladet.

Decamps er på sin side ikke like bombastisk.

- Jeg treffer ikke ballen, det gjør jeg ikke. Det kan være jeg tok han (Bödvarsson), men jeg prøver å holde igjen foten min, er Decamps forklaring overfor Dagbladet.

Dommer Hansen ville ikke snakke med pressen etter kampen. En dommer Bödvarsson hadde medlidenhet for.

- Jeg synes synd på dommeren. Det var så mange situasjoner. Dessverre hadde han ikke sin beste kamp.