- Sandnes Ulf viste at de også kan fighte

Hareide følte presset i naboderbyet.

Sandnes Ulf - Viking 2-2  

SANDNES (Dagbladet): Sandnes Ulf og Viking måtte se seg fornøyde med poengdeling i serieåpningen på Sandnes stadion i kveld. Det ble ikke helt som Viking-manager Åge Hareide forventet. Likevel var han lettet over kampens utfall, som i store perioder så særdeles stygt ut for Viking.

- I perioder var jeg fornøyd med det jeg så, men så var det de stundene spillet ikke talte til vår fordel. Men alt i alt var det godt å ta poeng i dag, og slippe å tape denne kampen, sier Hareide til Dagbladet.

Ble presset Selv mener han at grunnen til at første omgangen ble som den ble for Viking, lå i at laget hans følte seg ekstra presset til å prestere, og det gjorde dem usikre på eget spill.

- Det har vært mye skriverier i forkant av denne kampen, og uheldigvis for oss, hadde vi nok svært høye skuldre i første omgang. Vi fikk rett og slett ikke til det spillet vi hadde håpet på, sier Hareide som derfor så seg nødt til å ta en peptalk med gutta sine i pausen.

- Jeg sa til dem at vi måtte roe oss ned, og at vi var helt nødt til å senke skuldrene. Det fungerte, sier han.

Har troen på Ulf Det ble ingen enkel kamp for Hareide, som har troen på Sandnes Ulf i Tippeligaen. Han mener det blir vanskeligere og vanskeligere for de andre lagene som kommer til Sandnes stadion i løpet av våren.

- De kommer ikke til å få det enkelt. Sandnes Ulf viste at de også kan fighte, sier Viking-manageren, som lar seg imponere av entusiasmen Sandnes Ulf kjørte på med.

Banens beste Sandnes Ulf hadde i kveld en uoffisiell kåring av banens beste, som de mente Vegard Aanestad fortjente fullt og helt. Den tidligere viking-spilleren mente det smakte ekstra godt i kveldens derbyoppgjør.

- Men det var kanskje ekstra spesielt å få til en scoring mot Viking i dag, det var det, sier Aanestad, som sikret Sandnes Ulf en 2-1 ledelse med et nydelig mål i begynnelsen av andre omgang.

ETT POENG: Viking-manager Åge Hareide var glad for ett poeng i serieåpningen. Her med Vikings Martin Ørnskov.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
ETT POENG: Viking-manager Åge Hareide var glad for ett poeng i serieåpningen. Her med Vikings Martin Ørnskov. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

Selv fikk ikke Aanestad verken mye spilletid eller tillit i Viking, men mente at han hadde seg selv å takke for akkurat det.

- Jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv for at det gikk som det gikk i Viking, men nå er jeg klar for å gjøre en bedre innsats i Sandnes Ulf, og satser på at jeg klarer det, sier han.