MÅLFEST: Sandnes Ulfs Tommy Høiland og Bjørnar Holmvik jubler for en av mange scoringer i kveldens kamp mot Tromsø. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix
MÅLFEST: Sandnes Ulfs Tommy Høiland og Bjørnar Holmvik jubler for en av mange scoringer i kveldens kamp mot Tromsø. Foto: Kent Skibstad / NTB ScanpixVis mer

Sandnes Ulf ydmyket Tromsø i kampen om viktige poeng

Passerte Fredrikstad etter 5-1 seier over Tromsø.

(Dagbladet): Sandnes Ulf - Tromsø 5-1.
Hengekampen mellom Sandnes Ulf og Tromsø startet sjansefattig, men endte i en målfest, i hvert fall for hjemmelaget.

Kjemper hardt Sandnes Ulf kjemper for å beholde plassen i Tippeligaen, og lå ett poeng bak Fredrikstad før kveldens kamp. Med tre poeng på hjemmebane har de nå klatret seg opp på kvalikplass, og ligger bare to poeng bak Sogndal på trygg plass.

- Det er veldig godt å se at vi kan fortsette den gode trenden på hjemmebane. Vi tok poeng mot en medaljekandidat, noe som er veldig bra, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til Csports etter kampslutt.

To av hjemmelagets måle ble satt på straffe.

- Ja vi har fått mange straffer, men jeg synes situasjonene her i dag var helt greie, sa Andersen.

Fortjent seier Tromsø ligger fortsatt på 4. plass, med like mange poeng som Viking, men har nå seks poeng opp til medaljeplass.

- Vi ser i dag at Sandnes Ulf har en brennende lyst til å fortsette i eliteserien. De vant fortjent i dag ettersom de var svært effektive og utnyttet at vi gjorde mange feil, sa Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til Csports.

Målfest Hjemmelaget fikk straffe etter 25 minutter, da Tommy Høiland etter et innkast blir felt av keeper Benny Lekström. Klar straffe, og Aksel Berget Skjølsvik setter straffen sikkert til venstre for Lekström.

20 minutter senere dømmes det nok en straffe til Sandnes Ulf. Denne gangen var det Christian Gytkjær som sendte hjemmelaget opp i 2-0 ledelse før pause.

Etter pausen fortsatte hjemmelaget å presse, og bare ti minutter ut i omgangen puttet Steintor Thorsteinsson kampens tredje mål etter svakt forsvarsspill av Tromsø.

Fredrik Torsteinbø vil også være med på leken, og banker inn ballen vía stangen fra cirka 12 meter.

Om ikke fire mål var nok trengte innbytter Marius Helle bare åtte minutter på banen før han løper seg fri, og alene med keeper kan han trille ballen i mål.

Tromsø ble ydmyket på bortebane, men i siste spilleminutt fikk de en trøstescoring, da Prijovic får satt inn en retur. Det ender 5-1 i Sandnes.