DEBUT MOT ARSENAL: Sandro feirer seieren med gamleklubben Internacional i Copa Libertadores-finalen mot meksikanske Chivas 18. august. I kveld får han trolig Tottenham-debuten mot Arsenal. Foto: AP/Scanpix
DEBUT MOT ARSENAL: Sandro feirer seieren med gamleklubben Internacional i Copa Libertadores-finalen mot meksikanske Chivas 18. august. I kveld får han trolig Tottenham-debuten mot Arsenal. Foto: AP/ScanpixVis mer

- Sandro ser ut som Socrates

Redknapp sammenlikner unggutten (21) med legenden (56).

|||Ligacupen direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): I kveld er det duket for derby mellom Tottenham og Arsenal.

Men med begge de to London-rivalene i Champions League, er kveldens ligacupmøte trolig først og fremst en anledning til å teste de unge og lovende.

- Hvis vi ikke var med i europacupen, ville jeg virkelig gått inn for å vinne ligacupen, sier Spurs-manager Harry Redknapp ifølge Press Association.

Men begge lag er altså med i Champions League, og dermed blir det unge startoppstillinger i kveld. En som ligger an til å debutere i Tottenham-drakta er brasilianske Sandro Ranieri (21).

- Ser ut som Socrates Redknapp mener han kjenner igjen en 80-tallslegende i unggutten.

- Han ser ut som Socrates. Han løper som ham. Hvis han spiller som ham også, skal vi være fornøyde, sier Redknapp.

Socrates var kaptein på det brasilianske VM-laget i 1982, og spilte også i Mexico-VM fire år seinere.

Socrates var ikke bare en fremragende playmaker som skilte seg ut med sin 193 centimeter lange kropp. Han fullførte også legeutdannelsen mens han var proffspiller, og var også sterkt politisk engasjert.

Var VM-reserve Men det er først og fremst på det rent fysiske plan Redknapp har sett en likhet hos Sandro.

- Han har det samme rare løpesettet, sier Tottenham-sjefen.

Sandro debuterte på a-landslaget til Brasil i fjor høst, og som var en av sju hjemmesittende reserver til VM-troppen sist sommer.

Da han skrev kontrakt med Tottenham i vår, hadde ikke Redknapp selv sett ham i aksjon.

EN NY SOCRATES? Harry Redknapp mener Sandro likner på 80-tallshelten Socrates. Foto: AFP/Scanpix
EN NY SOCRATES? Harry Redknapp mener Sandro likner på 80-tallshelten Socrates. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg kunne ikke dra til Brasil slik situasjonen var sist sesong, der vi forsøkte å avslutte blant de fire første i ligaen.

Men Redknapp valgte å stole på sjefsspeider Ian Broomfield og andre kjennere klubben var i kontakt med.

- Vi snakket med folk i Brasil, vi snakket med Dunga, og alle sa: «Der har dere en virkelig god spiller». Ian så ham fire ganger og han var ikke i tvil. Han skrøt veldig av ham. Du kommer ikke inn på det brasilianske landslaget om du er en dust, gjør du vel?

Ingen samba-danser Brasilianske spillere har hatt vekslende hell i engelsk fotball. Et ferskt eksempel er Robinho. Men Redknapp sier Sandro er en helt annerledes spiller.

- Han er ingen Robinho. Han er en stor gutt, han beveger seg bra, han kan takle og han kan sentre. Han er en boks-til-boks-spiller Kanskje en Abou Diaby-type som han i Arsenal. En stor spiller med god rekkevidde. En Patrick Vieira-type, kanskje.

Og Redknapp frykter heller ikke at han må reise til Rio på leting etter Sandro under neste karneval.

- Han er fullstendig fokusert på fotballen. Han kommer ikke å forsvinne for å danse samba et eller annet sted.

• NB: Arsenal-manager Arsene Wenger må følge kampen fra tribunen. Franskmannen er idømt en kamps karantene etter sitt sarkastiske klapp på ryggen til fjerdedommeren etter kampen mot Sunderland. Wenger er ilagt en kamps karantene og 8000 pund i bot, melder det engelske fotballforbundet (FA).