Sandshow i Spektrum

20. og 21. november kan du se de norske sandvolleyball-heltene fra Athen-OL live i Oslo Spektrum. Nila Håkedal jubler.

-  Det hadde søren meg vært kult, sier Håkedal til Dagbladet.

-  Jeg får mange tilbakemeldinger fra folk som gjerne vil se oss live etter å ha fulgt med på TV under OL. For fem måneder siden hadde jeg nok tvilt på dette prosjektet, men akkurat nå er jeg veldig sikker på at det blir en suksess.

Det gamle radarparet Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide er primus motorer for turneringen, og tar sikte på å samle Europas beste lag til en to dager lang innendørsturnering midt i Oslo.

Suksess i Stavanger

-  Dette er en fantastisk mulighet for oss til å promotere idretten, og det blir spennende å se hvordan turneringen blir tatt imot av Oslos befolkning, sier president Edgar Broks i Norges Volleyballforbund til Dagbladet.

Verdensserieturningen i Stavanger i juni/juli er en årlig suksess. Etter mye TV-tid og omtale under sommerens OL, ønsker forbundet nå å ta sporten til Norges største by.

-  Jeg tror det denne turneringen kan bli en suksess. Vi er veldig nære å få alt klart nå. Turneringen blir noe av med 95 prosent sikkerhet, sier Maaseide.

-  8000 tilskuere

Han forteller at budsjettet er på 2,5 millioner. Firmaet World Event, som også arrangerer turneringen i Stavanger, og som Maaseide er styremedlem i, vil stå for promoteringen også i Oslo.

-  Vi håper å skaffe til veie halvparten fra sponsorer. Resten må vi få inn på billettsalg. Men samtidig ønsker vi ikke å overprise arrangementet. Målet er 8 000 tilskuere og fullt trøkk i Spektrum.

Jan Kvalheim har fått i oppgave å få de beste lagene til turneringen. Det legges opp til seks herre- og seks damelag. I hver gruppe blir det to norske lag og fire utenlandske.

Samba

I herreklassen vil Iver Horrem/Jørre Kjemperud og Kjell Arne Gøranson/Tarjei Skarlund forsvare de norske fargene, mens Håkedal/Ingrid Tørlen og Katrine Maaseide med foreløpig ukjent partner vil være Norge 1 og 2 på damesiden.

-  I tillegg vil Hellas, Italia, Sveits og Finland bli spurt om å delta med damelag, mens jeg kommer til å ta kontakt med herrelag fra Spania, Sverige, Sveits og Frankrike, sier Kvalheim.

Lagene vil bli delt opp i to grupper med tre lag, med påfølgende semifinaler og finale.

-  Jeg spilte en innendørsturnering i Paris. Da var det sambamusikk og 10 000-12 000 på tribunen. Så jeg gleder meg til vår turnering.

NILASHOW: Nila Håkedal spilte seg inn på tv-stoppen under OL. Nå skal hun vise seg for publikum i Oslo Spektrum.