Sandstø mistet aldri troa

Odd-trener Arne Sandstø førte Odd til norgesmesterskap i sin første sesong som trener. - Det er deilig å ha stått på K-punkt i Vikersund, sier Sandstø om den prestasjonen.

TV2-kommentator Ivar Hoff kritiserte tidligere i år Sandstø for å være for urutinert til å lede en toppklubb. På Ullevaal i dag fikk han svar på tiltale da Tippeligaens yngste trener førte Odd til klubbens første norgesmesterskap siden 1931.

- Det var utrolig deiling. Vi har hatt en sterk sesong og har nærmet oss de aller beste også i serien. Cupgullet er ren bonus i så måte, sa Sandstø på pressekonferansen etter finalen.

-Viktig å tørre

Det så imidlertid lenge stygt ut for Sandstøs elever. Viking tok ledelsen to minutter på overtid i første omgang. Der og da så Odd ut som et taperlag.

- Vi fikk en trøkk da Viking scoret, men likevel mistet vi aldri troa. Vi bestemte oss for tørre å prøve på det vi er gode til etter pause.

Dermed blir det Europacup-spill på Skienslaget neste sesong.

- Selv om vi ikke vinner europacupen vil det bli en utrolig nyttig erfaring for oss. Vi kommer til å lære masse som vil gjøre oss bedre i stand til å ta opp kampen med de beste også i serien, avslutter en fornøyd Arne Sandstø.

Jevn kamp

Om Sandstø var oppspilt etter seieren, kan ikke det samme sies om Viking-trener Benny Lennartsson.

- Det beste med norsk fotball er å vinne cupfinalen. Det verste er å tape cupfinalen, sier svensken.

Han syntes likevel Viking hadde spilt en brukbar kamp.

- Både vi og Odd gjorde en bra kamp. På 1-1 sto kampen og vippet og begge lag hadde sjanser til å vinne. Dessverre ble det Odd og ikke vi som trakk det lengste strået, avsluttet Viking-treneren.

<B>UNG TRENER: Arne Sandstø førte Odd til cup-gull i sin første sesong som trener.