Sandstø og Erlandsen: - En kjekk gutt

Sveinung Fjeldstads tidligere Tippeligatrenere er overrasket over dopingavsløringen.

(Dagbladet.no): - Man vet ikke bakgrunnen for dette, men det hadde vært å håpe at det var en tabbe, sier Odd-trener Arne Sandstø til Dagbladet.no.

Sandstø trente dopingtatte Sveinung Fjeldstad da Fjeldstad var utlånt til Odd Grenland høstsesongen 2002. Spissen var stort sett skadd da han var i Skien, og Sandstø rakk aldri å få et skikkelig inntrykk av ham.

- Jeg hadde han ikke mer enn i et par måneder. Han var en hyggelig gutt som sikkert har mye å lære i forhold til livsførsel i framtida, sier Sandstø.

Problemet kommet til Norge

- Dette er veldig uheldig. Nå er denne problematikken kommet også til norsk fotball, vi har ikke opplevd noe slikt før, sier Arne Erlandsen til Dagbladet.no

Erlandsen trente Fjeldstad i Lillestrøm. Han er ikke glad for at den tidligere eleven nå er tatt i doping.

- Jeg hadde Sveinung på laget i to-tre år. Han har sikkert ikke gjort dette bevisst, men man må være mer forsiktig. Sveinung er en kjekk gutt.

- Vi ønsker ikke slikt i norsk fotball. Det er veldig trist. Vi tar avstand fra det, sier Erlandsen.

Sandstø overrasket

Odd-treneren mener det er for blåøyd å tro at ingen norske fotballspillere doper seg. Likevel tror han andelen av spillere som faller for fristelsen er forsvinnende liten.

- En greie er det å tåle mye trening, og at man bruker stoffer som gjør at man tåler mer trening, og er klar raskere til neste økt. Jeg kan forstå, i den grad det er mulig å forstå det, at en sprinter som er nummer to i USA faller for fristelsen å jukse litt når forskjellen på å være nummer en og to er mange millioner dollar. I Norge snakker man ikke om all verdens summer, sier Sandstø.

- Det er klart jeg blir overrasket når en norsk fotballspiller blir tatt i doping, for jeg opplever norske fotballspillere som veldig oppegående i forhold til hva som er bra og dårlig, sier Sandstø.

Sandstø forteller at Odds klubblege ofte er innom spillermøtene for å mane til forsiktighet når det gjelder kosttilskudd, og det å handle ting på egenhånd.

HÅPER DET VAR EN TABBE: Arne Sandstø er overrasket over dopingavsløringen.
TAR AVSTAND FRA DOPING: Arne Erlandsen er skuffet over at norsk toppfotball nå rammes av en dopingsak.