Sandstø slår tilbake mot ny Odd-trener

Kritiserte spillernes fysiske form.

(Dagbladet.no): Ove Flindt-Bjerg fikk en grusom debut som Odd-trener. Allerede etter et kvarter ledet Vålerenga 2-0 på Skagerak Arena, som ble til småstygge 1-4 ved full tid.

Flindt Bjerg la skylden på spillernes dårlige selvtillit - og ikke minst dårlige form.

«Selvtilliten er verre enn jeg trodde» og «de er ikke fysisk sterke nok til å så distansen», forklarte dansken, og la til at tapet var forventet.

Arne Sandstø fikk sammen med Gaute Larsen sparken fredag kveld. Han mener påstanden er typisk for en trener som tar over et lag i motgang.

- Det er stort sett det alle nye trenere sier, det første de pirker på er den fysiske formen, sier Sandstø til Dagbladet.no.

Håper Odd klarer seg

Han føler seg ikke truffet av Flindt-Bjergs påstand om at Odd-spillerne er i for dårlig fysisk forfatning.

- Vi har ikke hatt problemer med å henge med i de fleste kampene, og har scoret flest mål i den siste perioden av kampene. Så det skal ikke være trøbbel med den biten, sier Sandstø.

FORVENTET TAP: Ove Flindt-Bjerg var ikke overrasket over at Odd tapte mot Vålerenga, på grunn av spillernes fysiske og mentale forfatning. Foto: SCANPIX
FORVENTET TAP: Ove Flindt-Bjerg var ikke overrasket over at Odd tapte mot Vålerenga, på grunn av spillernes fysiske og mentale forfatning. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hvorfor tror du da Flindt-Bjerg sier det?

- Det er en måte å gjøre forventningene litt annerledes på. Han er ikke den første som har sagt noe sånt.

Etter tapet mot Vålerenga lukter det Adeccoliga i Skien neste år. Før dagens uhyre viktige bunnkamp mellom Sandefjord og Start er Odd nest sist, ett poeng bak Start.

Selv om han fikk fyken, avviser Sandstø at han vil føle noen skadefryd dersom laget rykker ned.

- Jeg håper virkelig Odd klarer seg. Jeg har vært her i over 10 år, sier Sandstø.

Sandstø slår tilbake mot ny Odd-trener
<B>IKKE ENIG MED FLINDT-BJERG:</B> Arne Sandstø tror Ove Flindt-Bjerg forsøker å dempe forventningene litt når han klager på Odd-spillernes fysiske form.