Sandstø taus om Brann-jobben

Kan bli ny sjef i Bergen.

(Dagbladet.no): Søndag leder Mons Ivar Mjelde Brann for aller siste gang. Hvem som tar over etter ham har vært en godt bevart hemmelighet på Brann stadion, selv om enkelte av kandidatene er avslørt.

For et par uker siden var sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen,i Manchester for å høre om Ole Gunnar Solskjær kunne tenke seg jobben. I tillegg skal klubben ha snakket flere ganger med tidligere landslagssjef og TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

Må ha erfaring

Bruun-Hanssen vil ikke kommentere navn før ny trener er ansatt i Bergen, men sier til Bergensavisen at klubben har gått ut bredt i søket etter ny hovedtrener.

I tillegg skal Brann ha en mann med erfaring og resultater.

- Erfaring kan være mange ting. Det kan være å ha jobbet i mange år, men også om evnen til å involvere folkene man har rundt seg og personlige egenskaper. Det trenger ikke bety tyve års fartstid, utdyper Roald Bruun-Hanssen overfor BA.

Sandstø på vei hjem?

I Kristiansand sitter det en bergenser som passer perfekt til Bruun-Hanssens beskrivelse av den nye Brann-treneren. Etter det Dagbladet.no erfarer er Sandstø en av de aller heteste kandidatene til å overta treneransvaret i Bergen.

KAN BLI BERGENS NYE JUBELGUTT: Men ingen i Start har hørt noe fra Brann. Foto: SCANPIX
KAN BLI BERGENS NYE JUBELGUTT: Men ingen i Start har hørt noe fra Brann. Foto: SCANPIX Vis mer

Sandstø leverte stabilt gode resultater i Odd Grenland i sju år, og har ledet Start tilbake til Tippeligaen med et svært ungt lag i år.

I forrige uke røk Sandstø uklar med Start-ledelsen etter kritikk av klubben og investorgruppa Club 21.

Sandstø og klubben har pratet ut om uttalelsene og Sandstø sier til Dagbladet.no at saken er blåst ut av alle proporsjoner. Likevel er Sandstø et navn som stadig dukker opp i forbindelse med den ledige Brann-jobben.

- Jeg har to år igjen av kontrakten med Start, sier Sandstø til Dagbladet.no om sin egen status i Start.

- Har Brann vært i kontakt med deg om den ledige trenerstillingen i Bergen?

- Jeg kan ikke si noe som helst om det. Jeg har to år igjen av kontrakten min her.

- Men på generelt grunnlag kan du kanskje si noe om det hadde vært hyggelig å reise til Bergen?

- Jeg har masse familie i Bergen så det er alltid hyggelig å reise dit.

Sandstø taus om Brann-jobben

- Å bo der også?

- Jeg kan ikke si noe mer, sier Sandstø.

Kommenterer ikke navn

I Brann sitter sportslig leder Roald Bruun-Hanssen sammen med styremedlem Hans Brandtun og utviklingssjef Odd Einar Fossum i et utvalg som skal finne den nye Brann-treneren.

- Vi har ikke funnet en ny trener per i dag, men vi håper å avklare det så raskt som mulig, sier Bruun-Hanssen til Dagbladet.no om status i trenerjakten.

Bruun-Hanssen vil ikke kommentere konkrete navn, men sier at alle kandidatene de snakker med synes Brann er en interessant arbeidsgiver.

- Blir Arne Sandstø ny Brann-trener?

- Jeg har ingen kommentar til noen navn, både fordi det gjør arbeidet vårt lettere, og fordi de aller fleste er opptatt av konfidensialitet, sier Bruun-Hanssen til Dagbladet.no.

- De aller fleste som er attraktive har allerede et etablert forhold til en arbeidsgiver, og de aller fleste trenere føler også at de har et ansvar overfor den arbeidsgiveren.

Foretrekker at Brann tar kontakt først

I Kristiansand har ikke Start eller administrerende direktør Jan Oddvar Skisland fått noen henvendelse fra Brann om en eventuell trenerovergang.

- Nei, det har vi ikke.

- Regner du med at Arne Sandstø er Start-trener neste sesong?

- Ja, vi gjør jo det. Han har kontrakt i to år til, sier Skisland til Dagbladet.no.

Start-direktøren vil ikke si hva som eventuelt skal til for å løse Sandstø fra kontrakten med sørlendingene.

- Det får vi ta med Brann, men jeg foretrekker jo at de tar kontakt med oss hvis det er aktuelt, sier Skisland.

LEDER JAKTEN: Roald Bruun-Hanssen satser på å få på plass Mjeldes erstatter "så fort som mulig", men vil ikke kommentere hvilke trenere de snakker med.