Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandstorm og virus-varsel for Halfvarsson

Calle Halfvarsson brøt SkiTour 2020 og dro rett til Gran Canaria for å lade batteriene. Der ventet totalt kaos på svensken.

NORTHUG-TIPS: Det var Calle Halfvarssons gamle rival Petter Northug som tipset svensken om å reise til ferieøya, forteller Halfvarsson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NORTHUG-TIPS: Det var Calle Halfvarssons gamle rival Petter Northug som tipset svensken om å reise til ferieøya, forteller Halfvarsson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Det har vært en brutal sesong for Calle Halfvarsson som igjen har slitt med skader og sykdom.

Etter en håpløs 45. plass i den første konkurransen av SkiTour 2020 i Östersund, fant det svenske langrennshåpet ut at nok var nok og stilte ikke mer til start i den svensk-norske touren.

I stedet valgte svensken å reise til varmere strøk for å pleie kroppen og få tilbake litt overskudd. Valget kunne knapt gått verre.

Expressen skriver nemlig fredag at Halfvarsson har hatt sin egen lille treningssamling på Gran Canaria, som har vært plaget av en voldsom sandstorm den siste uka.

- Verste på 40 år

Allerede på Halfvarsson andre dag på soløya fikk han øye på et voldsomt uvær ut av vinduet.

- Jeg har utsikt ut over havet, og plutselig seg jeg bare hvordan noe bygge opp i horisonten. Det var som en rød dommedagssky. Det var den verste sandstormen som kom. Det hadde visst ikke vært slik på 40 år. Det var jo sjukt typisk at jeg prikket inn denne uka, sier Halfvarsson til avisa.

Dermed måtte Halfvarsson trene innendørs i stedet for å bruke de mange tøffe bakkene omkring på øya, som blant annet proffsyklister bruker i sine treningsperioder på vinteren. Om man gikk ut fikk man sand i munn og øynene, forteller 30-åringen.

Sandstormen var så ille at flyplassene både på Gran Canaria og Tenerife ble stengt i flere dager.

Fikk Northug-tips

Det var ifølge Halfvarsson hans gamle rival og konkurrent Petter Northug som tipset svensken om å reise til ferieøya midt i sesongen, forteller Halfvarsson.

Northug hadde selv tradisjon om å reise til varmere strøk etter mesterskap og før sesongavslutningen i de seinere åra av karrieren.

- Det var faktisk Petter som tipset meg i sommer da vi spilte inn «Sverige mot Norge»-serien. Derfor tenkte jeg at jeg skulle teste det.

- Det er veldig god trening, med tøffe bakker for rulleskigåing. Jeg trengte litt sol og energi for det som gjenstår av sesongen, forklarer Halfvarsson til Expressen.

Returnerer

Halfvarsson melder om at formen er på stigende kurs. Han står over helgens verdenscuprenn i finske Lahti, men han gjør comeback i verdenscupen under sprinten i Drammen neste uke.

Halfvarsson slapp heldigvis unna coronaviruset, som ble påvist denne uka på naboøya Tenerife, hvor 1000 hotellgjester ble satt i karantene.

- Det er jo ekkelt. Det var jo på naboøya, så det kunne vel like gjerne hent her, sier svensken.

Svensken er ikke urolig for at han skal kunne ha pådratt seg viruset, selv om han mener det ville vært typisk ham.

- Jeg reiser hjem nå, så det bør ha gått fint. Men i og for seg ville jeg ikke blitt overrasket om jeg får coronaviruset, det virker jo som jeg får alle andre jækla virus som finnes i verden, sier Halfvarsson ironisk.

Hele Norges coronakart