Sandtrøbbel for Petter Solberg

Sand i radiatoren ødela Petter Solbergs (29) seierssjanse på Kypros i mai. I går gjentok problemet seg på den aller siste testen før løpsstart.

CARLOS PAZ (Dagbladet): Petter var egentlig ferdigkjørt på gårsdagens shakedown - den offisielle testen før løpet - men valgte likevel å ta en siste tur for å teste ut noen støtdempere. Det var han sjeleglad for etterpå. På den aller siste testen gjentok nemlig marerittet fra Kypros seg:

Det kom sand inn i radiatoren.

-  Jeg skjønte at det var noe galt da temperaturen på vannet steg til nesten 140 grader. Jeg stoppet bilen tvert, og oppdaget at det hadde kommet sand inn i radiatoren. Vi fikk fjernet det og kjørte sakte inn til serviceområdet. Hadde dette skjedd i selve løpet, ville vi tapt mange minutter, sier en lettet Petter Solberg til Dagbladet.

Full sikkerhet

Han trodde problemet ble løst etter at det samme skjedde under løpet på Kypros i midten av mai. Da tapte Petter nesten ti minutter på de tre fartsprøvene han måtte kjøre med ødelagt radiator.

-  At vi fikk sand i radiatoren igjen, viser bare at man aldri kan være forsiktig nok. Uforutsette ting kan skje. Innstillingen av radiatoren handler om ytelse, men etter at dette skjedde nå går vi tilbake til full sikkerhet. Jeg tipper mekanikerne gjør jobben sin før starten nå, for vi vil for all del ikke risikere at dette kan skje under løpet, sier Solberg.

Tross det store tidstapet på Kypros kjørte Petter og kartleser Phil Mills seg opp utover i løpet, og endte til slutt på 4. plass.

Leder løpet

Inntil uhellet i går var Petter fornøyd med tingenes tilstand. Han var nest raskest på shakedown, bare slått av Peugeots Marcus Grönholm.

HELT SKRUDD: Petter Solberg og Mikko Hirvonen var raskere enn sine sjefmekanikere John McLean og Keith Taylor i en miniservice-konkurranse.