Sandve på gulljakt

STOVNER POLITISTASJON (Dagbladet): Politietterforsker og håndballspiller Monica Sandve (27) har to drømmer den nærmeste tida: Seier i dagens europacupfinale, og at kjæresten Rune Villanger går ned på kne og frir.

- Jeg har vært sammen med Rune i tre år snart og jeg håper han frir snart, sier den sympatiske Nordstrand-spilleren til Dagbladet.

Som politietterforsker i 60 prosent stilling har hun kanskje undersøkt hvordan Nordstrand skal ta igjen de seks målene de ligger under for ukrainske Motor Zaporoshje foran dagens returkamp i finalen i cupvinnercupen?

- Enorm sesong

Monica Sandve

Født: 3. desember 1973
Høyde: 168 cm
Vekt: 62 kg
Yrke: Politietterforsker
Sivil status: Samboer
Klubb: Inne i sin sjuende sesong i Nordstrand IF.
Spillerposisjon: Venstre kantspiller/bakspiller.
Tidligere klubber: Vigrestad IK, Bryne IL, Hinna IL.
Landskamper: 26
Meritter landslag: OL-bronse i Sydney 2000 og sjetteplass i EM 2000 i Romania.
Aktuell: Blir nøkkelspiller når Nordstrand i ettermiddag skal spille europacupfinale mot ukrainske Motor Zaporoshje.

- He, he. Det er en oppgave for trenerne. Men klart jeg har en oppfatning: I Ukraina blåste dommerne 80- 20 i favør av hjemmelaget. Selv ble jeg avblåst for overtramp tre ganger. Ingen av dem var riktige. På hjemmebane må vi slippe oss mer løs og bruke kontringene våre som angrepsvåpen, sier Sandve - som er inne i sin sjuende sesong i Oslo-klubben.

I 1997 - da klubben i praksis var konkurs - våget hun ikke å tro at Nordstrand fire år seinere skulle spille finale i europacupen.

- Spesielt årets sesong har vært enorm. Vi fikk tredjeplass i serien og sølv i cupen. I dag har jeg lyst på en gullmedalje, smiler hun.

Elendig buss

Landslagsspilleren tror at utgangspunktet kunne vært enklere om ikke de ukrainske vertene hadde gjort alt de kunne for å sabotere oppladningen til den første finalen.

- Bussen vi disponerte, hadde ikke vært godkjent som russebuss i Norge en gang, sier Monica.

Det problemet slipper Motor Zaporoshje i Norge.

- Det er ikke så elendige transportmidler i Norge, så vi får avgjøre kampen på banen!

Nei til Larvik

Jenta som er oppvokst på en gård på Vigrestad på Jæren, trives så godt i Oslo at hun takket nei da seriemester Larvik ville ha henne sørover.

- Kjæresten min ville heller ikke flytte på seg. Da var valget enkelt, sier Monica.

Rett fra gymnaset på Bryne gikk turen til befalsskole i Vatneleiren ved Sandnes.

- Overgangen fra russetid til militæret var både lærerik og utfordrende, men det var mange tøffe øvelser. Det har nok gjort meg tøffere som person, sier Monica.

Hvor tøff får vi se i dag.

MAMMA-TRENING: Monica Sandve stortrives i selskap med hunden Birk. - Det er flott å kunne øve seg litt med Birk før jeg blir mamma selv en gang seinere i livet, sier Monica til Dagbladet.