ENDELIG TILBAKE: Sandviken er klar for sin første cupfinale i fotball siden 1995. Ingrid Marie Spord og Nora Neset Gjøen (bildet) ble de store heltene i straffeseieren over Klepp.


Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ENDELIG TILBAKE: Sandviken er klar for sin første cupfinale i fotball siden 1995. Ingrid Marie Spord og Nora Neset Gjøen (bildet) ble de store heltene i straffeseieren over Klepp. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Sandviken til cupfinalen etter straffedrama

Sendte Klepp ut av cupen.

Sandviken er klar for sin første cupfinale i fotball siden 1995. Ingrid Marie Spord og Nora Neset Gjøen ble de store heltene i straffeseieren over Klepp.

I likhet med lørdagens semifinale mellom Røa og LSK Kvinner måtte det straffer til for å skille Klepp og Sandviken etter 1-1 i selve kampen søndag.

Fra ellevemeteren var det til slutt bergenserne som var sterkest i en straffesparkkonkurranse der halvparten av spillerne bommet.

Sandviken-keeper Nora Neset Gjøen leverte en god kamp og fulgte opp med en viktig redning, samtidig som Klepp-spillerne ikke hadde stilt inn skuddsiktet. Dermed fikk Ingrid Marie Spord æren av å sikre hordalendingenes første cupfinale på 22 år med en sikker avslutning fra straffemerket.

I finalen venter LSK, som slo Røa etter en mektig opphenting (0-3 til 3-3) og straffeseier lørdag. Finalen spilles 1. desember på Fornebu.

Keepertabbe

Sandviken kunne juble for ledelse etter en snau halvtimen. Ajara Nchout Njoya fikk en grei jobb med å heade inn innlegget til Kennya Cordner etter en svak inngripen av vertenes sisteskanse Lindsey Harris.

Tameka Butt utlignet sekunder før pause. Australieren kriget inn 1-1 via kneet til Gjøen etter mye klabb og babb på et hjørnespark.

Klepp-press

Hjemmelaget presset på, og kvarteret før ordinær tid smelte Hege Hansen ballen i krysstanga. Kun fem minutter tidligere hadde 27-åringen kjempet seg tilbake på banen etter sju minutters skadebehandling som følge av en blodig hodesmell.

Butt hadde en god mulighet til å bli tomålsscorer ti minutter før slutt, men Gjøen reddet, og lagene måtte bryne seg på ekstraomganger.

Klepp fortsatte presset i regnværet på Jæren, men Sandviken holdt unna takket være en god sisteskanse i relativt sjansefattige ekstraomganger. Dermed måtte det straffer til, og da kunne til slutt gjestene juble for finaleplass.