Sandvolley-gutta tapte

Norge stilte med to lag i verdensserien i sandvolleyball i Berlin denne helgen. Det gikk ikke bra, for i dag ble begge lagene slått ut av turneringen, og endte på en 17. plass totalt.

De to lagene besto av Jan Kvalheim/Bjørn Maaseide og Jørre Kjemperud/Vegard Høidahl.

Maaseide og Kvalheim tapte den første kampen 9-15, mot den tsjekkiske duoen Pakosta/Kubala. Dette tapet tar Jan Kvalheim det fulle ansvaret for.

Tar ansvar

- Det er min skyld at vi tapte mot Tsjekkia. Jeg gjorde flere taktiske og tekniske feil, og jeg føler at jeg var lite motivert til å spille i dag. Kroppen kom ikke skikkelig igang, sier Kvalheim til Dagbladet :på nettet.

Etter tapet mot tsjekkerne vant Kvalheim/Maaseide 15-6 mot Latvia, men nordmennene tapte mot den sterke brasilianske duoen Emanuel/Loyla. Tross tapt sto det 13-15 på resultattavla, noe Kvalheim er fornøyd med.

- Jeg hater både å tape, og å spille dårlig. Det er utrolig irriterende, sier Kvalheim.

Flere nordmenn i aksjon

Det andre norske laget som spilte i verdensserien i dag var Kjemperud/Høidal.

Første kampen mot spanjolene Bosma/Diez tapte de 11-15. I den andre kampen mot franske Deulofeu/Guissart vant nordmennene 15-11.

I den siste kampen møtte Kjemperud/Høidal tsjekkerne Pakosta/Kubala. Det var den samme duoen som slo Maaseide/Kvalheim. Nok en gang ble tsjekkerne hakket for gode for Norge. Tapet ble på 12-15.

Første gang i Norge

Neste fredag kommer sandvolleyball-sirkuset til Norge og Stavanger. Det er første gang i historien at et så stort internasjonalt sandvolleyball-stevne setter foten på norsk sand.

- Generalprøven i Berlin var ikke særlig bra, men jeg er topp motivert for å spille i Norge, sier Kvalheim. Han gleder seg til å spille for venner og familie, og ikke minst norsk publikum.