Sandvolleyballduo til hovedrunden i Haag

- Pilen peker riktig vei nå.

VANT ENKELT: Sandvolleyballgutta Iver Horrem (t.v.) og Geir Eithun er videre til hovedreunden i Grand Slam-turneringen i Haag etter seier over Sveits.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
VANT ENKELT: Sandvolleyballgutta Iver Horrem (t.v.) og Geir Eithun er videre til hovedreunden i Grand Slam-turneringen i Haag etter seier over Sveits. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

Sandvolleyballduoen Geir Eithun og Iver Horrem vant enkelt over Sveits i tirsdagens kvalifiseringskamp og er klar for hovedrunden i Grand Slam-turneringen i Haag.

Landslagssjef Eskil Holtan kunne melde at det norske paret spilte en meget god kamp. De brukte 35 minutter på å slå sveitsiske Jonas og Gabriel Kissling 21-16, 21-14.

Tirsdag kveld blir oppsettet for hovedrundekampene trukket. Det spilles kamper onsdag og torsdag, mens sluttspillet starter fredag.

Tidligere tirsdag ble Øivind Hordvik og Morten Kvamsdal slått ut i første kvalifiseringsrunde av spanske Francisco Marco og Christian García.

Turneringen i Haag er den nest siste før sesongens store mål, VM i Polen, som starter den første uken i juli. Holtan forteller at Norge har mål om en topp 10-plassering i mesterskapet.

- Vi har hatt litt varierende resultater og prestasjoner i år, men pilen peker riktig vei nå. Forrige uke røk Eithun og Horrem på poengforskjell i kamp om semifinaleplass i verdenscupfinalen i Brasil. Der gjorde de mye positivt, og de har tatt med seg det gode spillet videre til denne turneringen.

Eithun/Horrem er garantert plass i VM som Norges førstelag. Det er foreløpig uklart om Norge får stille ett eller to lag i turneringen.

(NTB)