Sandvolleyballjentene lut lei bikinidebatt

Kathrine Maaseide (27) er dyktig lei av forskere og likestillingsforkjempere som kritiserer sandvolleyballjentene for å spille i bikini. Hun ber dem komme seg på kamp og se på. Inntil da bør de holde munn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATEN (Dagbladet): Kathrine Maaseide (27) og Susanne Glesnes (29) har spilt sandvolleyball internasjonalt siden 1998. Samme år kom bikini-reglene som med jevne mellomrom har blitt utsatt for kritikk. Etter TV-suksessen i Aten har debatten blusset opp igjen. I går ble Maaseide og Glesnes utslått av OL. Nå tar de et oppgjør med kritikerne.

- Dette har vi hørt mange ganger før. Men denne kritikken er og blir den dummeste vi hører. Det handler om å venne seg til en kultur. Ola Nordmann drar til syden i to uker og går rundt i shorts og t-skjorte i flere dager. Men mot slutten av ferien går han til butikken og handler bare i underbuksa. Det tar tid å venne seg til det meste, sier Maaseide.

Susanne Glesnes sier det slik:

- Norge er et altfor kaldt land. Folk er ikke vant til å gå rundt i lite klær slik de gjør det i varmere strøk.

- Bør tie

Maaseide mener at svært få av kritikerne vet hva de snakker om. Hun fnyser av de som reduserer jobben hennes til å være sexifisert underholdning:

- Jeg skjønner ikke hvorfor disse folka uttaler seg om ting de åpenbart ikke har peiling på. Har de et markeringsbehov? De burde tatt seg en tur og sett på før de uttalte seg. Inntil da bør de tie stille, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer