Sandvolleyballjentene lut lei bikinidebatt

Kathrine Maaseide (27) er dyktig lei av forskere og likestillingsforkjempere som kritiserer sandvolleyballjentene for å spille i bikini. Hun ber dem komme seg på kamp og se på. Inntil da bør de holde munn.

ATEN (Dagbladet): Kathrine Maaseide (27) og Susanne Glesnes (29) har spilt sandvolleyball internasjonalt siden 1998. Samme år kom bikini-reglene som med jevne mellomrom har blitt utsatt for kritikk. Etter TV-suksessen i Aten har debatten blusset opp igjen. I går ble Maaseide og Glesnes utslått av OL. Nå tar de et oppgjør med kritikerne.

- Dette har vi hørt mange ganger før. Men denne kritikken er og blir den dummeste vi hører. Det handler om å venne seg til en kultur. Ola Nordmann drar til syden i to uker og går rundt i shorts og t-skjorte i flere dager. Men mot slutten av ferien går han til butikken og handler bare i underbuksa. Det tar tid å venne seg til det meste, sier Maaseide.

Susanne Glesnes sier det slik:

- Norge er et altfor kaldt land. Folk er ikke vant til å gå rundt i lite klær slik de gjør det i varmere strøk.

- Bør tie

Maaseide mener at svært få av kritikerne vet hva de snakker om. Hun fnyser av de som reduserer jobben hennes til å være sexifisert underholdning:

- Jeg skjønner ikke hvorfor disse folka uttaler seg om ting de åpenbart ikke har peiling på. Har de et markeringsbehov? De burde tatt seg en tur og sett på før de uttalte seg. Inntil da bør de tie stille, sier hun.

Hun tror for eksempel få vet at sandvolleyballjentene ikke behøver å spille i bikini.

- Vi har lov til å spille i badedrakt, men det er ingen av jentene som vil det fordi badedrakten er lite funksjonell. Det blir som i svømming. Der tar noen av gutta på seg heldekkende drakt - fordi de mener det er mer funksjonelt, sier Maaseide.

Hun mener at kritikken er i utakt med tiden, og at det slett ikke er de avkledde jentene som løfter interessen for sandvolleyball.

- Det handler om utholdenhet, spenst, hurtighet, teknikk - og selvfølgelig speakeren som fyrer opp stemninga med musikk og folk som danser og synger. Men det er garantert selve spillet som skaper interessen.

Kastet skjorta

Maaseide har mer sans for ønsket om å se også de mannlige spillerne avkledd til bar overkropp.

- Gutta ønsker å spille i bar overkropp, men de får ikke lov fordi arrangørene ønsker å ha sponsormerker på draktene deres. Og alle vi som er med i World Tour, tjener jo på det i lengden.

Dette bekrefter Høidalen som i går kastet drakta til foreldre og kjæreste på tribuenen, og jublet for avansement i OL i bar overkropp.

- Vi skulle gjerne også spilt i bar overkropp, men det går utover sponsorpengene, sier han.

Men Høidalen er slett ikke sikker på om dette tapet ikke lar seg kompensere med høyere TV-tall totalt:

- Sexapell er en del av spillet. På TV har jeg sett mye på den amerikanske proffserien. Der spiller de i bar overkropp, og det gir mye bedre bilder enn hos oss.

SLÅR TILBAKE: Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes mener bikinidebatten i sandvolleyballen er noe stort tullball.