Sandvolleygutta krangler igjen

Sandvolleyspiller Bjørn Maaseide og hans nye makker Iver Horrem er sure på sitt eget forbund og rivalene Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen - for det de opplever som sabotasje av deres sesongopplegg.

Maaseide og Horrem har valgt å stå utenfor Volleyballforbundets satsing denne sesongen, som en reaksjon på at forbundet har brutt samarbeidsavtalen med Terje Bogens Sponsorservice - hvor Bjørn Maaseide er ansatt.

Nå er det Norges 1.-lag i sandvolleyball, Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen, som styrer markedsrettighetene til forbundet.

Maaseide og Horrem føler nå at rivalene utnytter sin nye maktposisjon til å gjøre tilværelsen vanskelig for dem.

Dyr avgift

Blant annet føler Iver Horrem (24) at han er møtt med en kald skulder på forespørsel om å få trene med det norske landslaget på en treningssamling i California neste måned.

Nå frykter han at uenighetene ender med at han må leie egen amerikansk trener under USA-oppholdet - inntil Maaseide kommer to uker seinere.

- Vi har naturligvis forståelse for at vi ikke skal få bruke støtteapparatet gratis nå som vi har valgt å stå utenfor forbundet. Men det er blitt antydet overfor meg at dette vil koste oss så mye penger at vi ikke vil ha råd til det. Men jeg trenger ikke psykolog på trening. Det er bare snakk om å få noen å trene med. Slik det er nå, er det jeg som blir skadelidende, sier Horrem - og legger til:

- Det er synd at det ikke går an å samarbeide i en så liten volleyballnasjon som Norge. I det minste har denne saken gitt meg motivasjon til å trene både tøffere og bedre. Kanskje jeg skal klippe ut bilder av Jørre og Vegard og de ansatte i forbundet og lime dem inn i treningsdagboka.

- Vrøvl

Generalsekretær Arne-Morten Knutsen i Norges Volleyballforbund blir provosert av uttalelsene til Maaseide og Horrem.

- De har sjøl valgt å stå utenfor vårt opplegg. Konsekvensen av det er at de mister sportslig, administrativ og økonomisk oppfølging fra oss. Men vi er når som helst villig til å inngå ny kontrakt med Bjørn og Iver, sier han til Dagbladet.

Han stiller seg også uforstående til at forbundet skal ha gitt uttrykk for at det vil koste dem dyrt å være med på treningene i USA.

- Verken jeg eller andre i forbundet har snakket med Iver Horrem om denne saken i det hele tatt. Det han sier er rett og slett vrøvl, sier Knutsen.

PS! Vegard Høidalen mener det er naturlig at de ikke låner bort et støtteapparat de selv er med på å betale gjennom sin avtale med forbundet.

- Det vil være som om vi åpner en RIMI-butikk, og så gir bort varene gratis, sier han.

STÅR UTENFOR: Iver Horrem og Bjørn Maaseide har valgt å stå utenfor Volleyballforbundets satsing denne sesongen. Derfor får de heller ikke trene med andre sandvolleypar.
VIL IKKE HA SELSKAP: Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen ønsker ikke å trene sammen med Iver Horrem i USA.