Anders Mol og Christian Sørum om singellivet:

Sandvolleygutta om singellivet: - Ensomt

Anders Mol og Christian Sørum har endelig noen måneder pause etter sesongen. Den skal de bruke på å finne kjærligheten.

ENSOMT: Anders Mol og Christian Sørum forteller at det kan bli ganske ensomt så mange måneder på reise. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENSOMT: Anders Mol og Christian Sørum forteller at det kan bli ganske ensomt så mange måneder på reise. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Christian Sørum (23) og Anders Mol (22) spiller sin siste turnering for sesongen denne helga, denne gangen i Roma.

På to år har duoen bare tapt fem kamper av 100 spilte. En imponerende statistikk fra sandvolleyballparet som fortsatt blir regnet som unge og uerfarne i en idrett som sandvolleyball. Selv forteller paret at det er vanskelig å ta innover seg alt de har opplevd de to siste åra.

- Det er vanskelig å sette ord på. Det har vært helt sjukt. Vi hadde en kjempegod sesong i fjor allerede, og tenkte at vi ikke ville klare å toppe det. I starten av året hadde jeg en litt trøblete start med problemer i kneet, men så begynte ting å sitte, sier Mol til Dagbladet og fortsetter:

- Vi vinner i Brasil, og så i Kina, og etter det har eventyret bare fortsatt. I tillegg toppet vi det hele med VM-bronse. Det var helt magisk, og kanskje det største arrangementet vi noen gang har spilt i.

Sørum er enig.

SUKSESS: Mol og Sørum er Norges mestvinnede lag i sandvolleyball. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SUKSESS: Mol og Sørum er Norges mestvinnede lag i sandvolleyball. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- EM-gull var også ganske gøy. Det er vanskelig å ta inn alt. Det er som et tog som bare har gått uten å stoppe, uten å kunne ta det inn over oss for sesongen har vært så hektisk, sier Sørum.

Planer

For første gang har sandvolleyballparet endelig noen måneder fri etter sesongen. Det skal brukes godt, ifølge dem selv.

- Etter Roma har vi tre til fire måneder fri fra ball. Det blir godt. Endelig kan vi gjøre noe annet og tenke på noe annet enn bare volleyball, sier Sørum og fortsetter:

- Jeg er veldig interessert i eiendom og investeringer, så jeg vurderer å kjøpe meg en leilighet. I tillegg vil jeg gjerne studere og lese meg litt mer opp på det emnet, sier han.

Mol forteller også om «Beach volley Vikings», laget bestående av Sørum, Mol, Henrik Mol og Mathias Berntsen, som både har sin egen Instagram-profil og Youtube-kanal.

- Det er et slags fellesprosjekt vi har. I tillegg så jobber vi ganske mye med å bygge opp merkevaren «Beach volley Vikings». Lage litt flere videoer og blogger fra turene våre. Det har allerede tatt veldig av internasjonalt, men det er mye jobb med det. Vi prøver å bygge sporten i Norge også, det er et veldig stort mål for oss, sier Mol.

På utkikk

Duoen forteller at det kan bli ganske ensomt så mange måneder på reise.

- Vi har snakka litt om det. Det har blitt en del lange kvelder, sier Sørum.

Selv bekrefter utøverne at de har fått flere henvendelser etter suksessen, men at det ikke er enkelt å bli seriøse med noen.

- Dama må forstå det livet vi lever. Det er vanskelig å få til noe når man er så mye borte. Likevel hadde det vært veldig gøy å reise rundt med ei jente og ta hun med på sirkuset, sier Mol.

Nå har duoen derimot planer om å gjøre noe med det.

- Jeg har jo alltids noen jeg har lyst å ta kontakt med og snakke mer med, men det er vanskelig. Vi må bruke de ferieperiodene her, og får se om vi får gjort noe med det nå etter sesongen, etter Roma, sier Mol.

- Det er som Anders sier, jeg har noen i kikkerten, men det har vært tøft fram til nå. Vi får se etter Roma, sier Sørum.