Sandvolleyjentene jublet mot kongen

Fikk ut det lille ekstra da kongen kom.

BEIJING (Dagbladet.no): Kong Harald hadde tatt turen til Chaoyang Park for å få med seg vinn-eller-forsvinn-kampen til Nila Håkedal og Ingrid Tørlen. Og kongen fikk full valuta for oppmøtet.

Første sett ble vunnet i ren oppvisningsstil 21-8, mens Håkedal og Tørlen kontrollerte det siste settet til 21-18. 2-0 i sett, og ganske sikkert videre liv i OL-turneringen. Da brøt jubelen for alvor løs, på banen, blant de mange oppmøtte norske tilskuerne. Og Kongen.

- Vi har så mange fantastiske fans her, så det er gøy å gi noe tilbake til dem i form av godt spill. Og ikke minst til kongen, da, jubler Håkedal.

- Vi trøblet litt med spillet helt til vi kom til Stavanger, og da var kongen der. Når han kom i dag også lurer jeg på om det var han som fikk ut det lille ekstra i oss. I så fall vil jeg gjerne at han kommer tilbake på torsdag også, smiler Tørlen.

Vanskelig motstand

Torsdag skal nemlig Håkedal og Tørlen opp mot regjerende mester USA, og som er et lag de aldri tidligere har slått.

- Men vi har vært veldig nærme to ganger tidligere. Nå gleder jeg meg bare, vi trives på centrecourten, vi trives med oppmerksomheten. Vi er et centrecourt-lag, sier Tørlen.

- Det er et lag vi liker å spille mot, selv om vi aldri har slått dem, sier Håkedal.

KJEMPEINTERESSERT: Kong Harald følger alt han kan av olympisk moro i Beijing. Sandvolleyjentene så han sammen med idrettspresident Tove Paule og Kathrine Maaseide. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
KJEMPEINTERESSERT: Kong Harald følger alt han kan av olympisk moro i Beijing. Sandvolleyjentene så han sammen med idrettspresident Tove Paule og Kathrine Maaseide. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Nervene borte

Etter tapet i åpningskampen mot Cuba var altså kampen mot Japan i dag en kamp Håkedal og Tørlen var nødt til å vinne for å komme seg videre i turneringen. For å sikre seg et best mulig utgangspunkt var det også viktig at de vant kampen 2-0 i sett.

- Vi prøvde å få vekk fokuset på poeng før kampen, og jeg syns vi lyktes ganske bra med å få ned skuldrene og tenke på hva vi skulle gjøre, sier Håkedal.

Knallstarten på første sett ble avløst av et jevnere andre sett. Duoen ledet med mellom tre og fem poeng gjennom hele settet, helt til japanerne knappet inn til 19-17.

Da tok Nila Håkedal time-out. Etter time-outen smashet Håkedal inn 20-17, og kampen var i realiteten avgjort.

- Det var veldig viktig å ta det tjuende poenget, så det var utrolig godt at Nila dundret det inn. Ikke minst for det mentale, man kan fort bli veldig passiv når de tar poeng for poeng, sier Tørlen til Dagbladet.no.

Og da Tørlen selv vippet inn matchballen snudde hun seg og jublet mot kong Harald. Kongen svarte med stående applaus fra tribunen sammen med en jublende OL-sjef Jarle Aambø.

Sandvolleyjentene jublet mot kongen
REISTE SEG: Etter tapet for Cuba i åpningskampen var det utrolig viktig for Ingrid Tørlen og Nila Håkedal å rydde Japan av veien. Det gjorde de effektivt.
JUBLET MED KONGEN: Håkedal og Tørlen fikk velfortjent applaus av Hans Majestet.