Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sang nasjonalsang - risikerer fengsel

Kona til den ukrainske fotballspilleren Mykola Morozjuk kan havne i fengsel etter å ha sunget den ukrainske nasjonalsangen på Instagram.

BLEST: Irina Morozjuk har forbløffet det ukrainske folk med sin video av at hun synger nasjonalsangen. Video: Irina Morozjuk/Rødt Kort. Vis mer

Kona til den ukrainske landslagsspilleren Mykola Morozjuk er i trøbbel om dagen. Irina Morozjuk er kjent for å være aktiv på sosiale medier, der mange av bildene gjerne kan være av det dristige slaget.

Nå skal det imidlertid ha gått for langt.

I en video på hennes Instagram-profil står hun lettkledd og synger den ukrainske nasjonalsangen. Det skal en del ukrainere ha funnet upassende, og nå står hun i fare for å få fengselsstraff.

Ifølge ukrainsk lov skal man straffes for å misbruke landets symbol på et vis, noe hun skal ha gjort i videoen.

Morozjuk står nå i fare for å få opptil tre års fengsel.

- Ifølge artikkel 338 i Ukrainas straffelov, kan misbruk av landets symboler straffes med bøter eller fengsel opptil seks måneder eller fengsel opptil tre år, uttaler advokaten Yuriy Yurchenko ifølge det ukrainske mediet Champion.

View this post on Instagram

💦🔞❤️

A post shared by Ирина Морозюк (@irina_moroziuk) on

Den ukrainske fotballfruen skal ha oppnådd større kjendisstatus i Ukraina enn sin mann.

Han spiller til daglig for den tyrkiske klubben Çaykur Rizespor, der han spiller høyreback. Fotballspilleren står også med 13 landskamper for Ukraina.

Hans kone er som nevnt populær på Instagram, og har over 50.000 følgere.