RASISTISKE TILROP: Manchester United-spilleren Rio Ferdinand (i midten) fikk rasistiske tilrop slengt etter seg under Englands landskamp mot San Marino nylig, selv om han ikke engang vil med i den engelske troppen. Her er han på Uniteds treningsfelt med Robin van Persie (t.v.) og Wayne Rooney. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
RASISTISKE TILROP: Manchester United-spilleren Rio Ferdinand (i midten) fikk rasistiske tilrop slengt etter seg under Englands landskamp mot San Marino nylig, selv om han ikke engang vil med i den engelske troppen. Her er han på Uniteds treningsfelt med Robin van Persie (t.v.) og Wayne Rooney. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB ScanpixVis mer

Sang om å brenne Ferdinand på bål

Hetset av engelske fans under landskamp.

(Dagbladet): Mens England trillet ball i hatt med San Marino i 8-0 seieren i VM-kvalifiseringskampen forrige fredag, så var deler av den engelske fansen på tribunen mer opptatt av å hetse Rio Ferdinand enn å heie på sine egne.

På en video fra kampen kommer det tydelig fram at deler av fansen synger «Rio Ferdiand, fu** off» gjentatte ganger.

Men langt grovere enn det er vitnesbyrdet til Daily Mirrors Oliver Holt.

Han hevder at en av sangene skal ha hatt rasistiske undertoner, og handlet blant annet om om at Rio og broren Anton skulle brennes på et bål.

Og Rio Ferdinand var ikke engang i San Marino...

Ferdinand: - WOW Etter å ha vært utelatt av landslagssjef Roy Hodgson i lang tid ble veteranstopperen på 34 år overraskende innkalt igjen til VM-kvalifiseringskampene mot Montenegro og San Marino, men Manchester United-spilleren meldte forfall av helsemessige årsaker.

Rio Ferdinand har vært aktiv på mikrobloggtjeneste twitter i dag, hvor han gir uttrykk for sjokk og vantro over hetsen som skal ha vært myntet på både han og broren, QPR-spilleren Anton Ferdinand.

- Man forventer og aksepterer synging og roping fra tribunen. Det er en del av det som gjør sporten så bra. Men rasisme er ikke synging og roping. Og i tillegg fra dine egne fans — WOW, tvitrer Rio Ferdinand.

Få ødelegger for mange Videre legger han til at det «alltid er en liten minoritet som ødelegger for alle andre».

På en senere twitteroppdatering skriver Ferdinand følgende:

«La oss ikke trekke noen forhastede konklusjoner, ettersom det bare kan ha vært tull og tøys. Vi får se etter etterforskningen».

NB! Saken skal nå nemlig etterforskes, etter at organisasjonen Fare (Football against racism in Europe) har klaget hendelsene inn for det internasjonale fotballforbundet (FIFA).