Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sangene limer oss sammen

Jan Åge Fjørtoft og flere andre sportsprofiler hyller Jahn Teigen etter bortgangen.

HYLLER: Jan Åge Fjørtof og flere andre hyller Teigen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HYLLER: Jan Åge Fjørtof og flere andre hyller Teigen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Tirsdag morgen kom nyheten om at hele Norges Jahn Teigen hadde gått bort - 70 år gammel.

Tidligere fotballspiller og nå Viasat-reporter, Jan Åge Fjørtoft, hyller Teigen etter bortgangen. Han forteller at artisten var hans første idol under oppveksten.

- Han var den første stjernen jeg opplevde. Jeg har hatt gleden av å ha hatt kontakt med ham i mange år, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Fjørtoft sier videre at det var noe helt spesielt med tekstene til Teigen som traff mange. Han mener at sangene var med på å bringe den norske befolkning nærmere sammen.

- Tekstene gikk rett på deg, de gjør noe rart med deg. Sangene limer oss sammen, forteller Fjørtoft.

Veldig fotballinteressert

Fjørtoft forteller at han kom i kontakt med Teigen gjennom fotballen og påpeker at Teigen var en veldig fotballinteressert mann.

- Han var landslagets mest berømte «stalker». Han var veldig fotballinteressert. Han var ofte å feiret med oss etter kamper, sier den tidligere England-proffen.

Blir hyllet

Flere har valgt å ty til mikrobloggtjenesten Twitter for å hylle Teigen. En av dem er tidligere TV2-anker Davy Wathne, som skriver følgende om Teigens bortgang.

- Ingen er uberørt når Jahn Teigen går bort. Det sier mye om en artist at vi alle - absolutt alle - knytter følelser og minner til akkurat ham. Nærmere udødelighet er det ikke mulig for en kunstner å komme, skriver Wathne.

Viasat-ekspert Morten Langli hadde også flere gode minner om artisten.

- Selv optimister må kaste inn håndkleet, men de har mye moro på veien. Takk for alle gale, ville, herlige og fantastiske stunder med din musikk. Spesielt denne låta. Den har fått meg opp når jeg har vært nede, om og om og om igjen, skriver han.

Lillestrøm har også sin hyllest til Teigen på Twitter.

- Optimist hadde lenge vært en supporter-slager da Jahn Teigen - med LSK-skjerf - framførte den i cupfinaleteltet i 2005. Det tok greit av … Om det skulle blåse kaldt? Ingen er så god som du. Hvil i fred, skriver Lillestrøm på sin Twitter-bruker.

Lars Tjærnås skriver:

«Si meg, hva betyr adieu? Er det bare trist?» Kanskje ikke alltid, men at Jahn Teigen er død er bare trist. Tusen takk for den fantastiske musikken som vil leve for alltid (og for at jeg fikk æren av å snakke fotball med deg en gang). Hvil i fred.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hele Norges coronakart