Coronadrama for Weng og Haga

Sank sammen etter blytung melding

- Heidi sank sammen og ble halvparten så høy, forteller Ragnhild Haga om Canada-bomturen. - Jeg trengte en solid pause etter det, sier Weng, som sov i 14 timer i strekk da hun endelig kom hjem.

BOMTUR: Da langrennslandslaget valgte å droppe Ski Touren i Canada, var det to skistjerner som allerede hadde satt seg på flyet. Reporter / video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges Skiforbund tok en kollektiv beslutning om å droppe verdenscupavslutningen i Canada etter at coronapandemien eskalerte i den vestlige verden i mars.

Den avgjørelsen kom imidlertid mens Heidi Weng og Ragnhild Haga var på vei til Canada. Duoen dro før resten av laget for å tilpasse seg høyden og perfeksjonere forberedelsene.

Da Weng og Haga landet i Canada etter en reise på 24 timer, kom imidlertid den blytunge meldingen: Den svært lange reisen fra Norge til Canada var bortkastet.

Weng og Haga fikk ikke konkurrere likevel - og ble oppfordret til å snu på flekken og komme seg hjem igjen så raskt som mulig akkurat idet de hadde landet i Quebec.

- Vi var på reise i 48 timer på tre døgn, så det var en lang tur. Det var en stor bommert. Det var en nedtur å få beskjeden om at vi måtte hjem igjen med en gang etter å ha landet i Canada, forteller Heidi Weng til Dagbladet.

- Men det var godt at Ragnhild var der sammen med meg, i hvert fall.

- Heidi sank sammen

Reisefølget Ragnhild Haga forteller om stor frustrasjon da duoen mottok meldingen på flyplassen etter å ha reist i et døgn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer