- Sånn det skal være når jeg scorer

Gashi etter to kanonmål.

(Dagbladet.no): Fredrikstad - HamKam 2-1.

Tarik Elyounoussi hadde fem feite sjanser i første omgang, men Markus Ringberg scoret først på sin gamle hjemmebane.

Rett etter utliknet Ardian Gashi fortjent for hjemmelaget på et presisit langskudd.

Fredrikstad fortsatte å føre kampen i andre omgang, og Gashi avgjorde med en perle av et langskudd fra 30 meters hold.

- To fine mål. Det er sånn det skal være når jeg scorer, sa Gashi med et sjevt glis til TV 2 Sport etter kampen.

Han var ellers opptatt av å rose laginnsatsen, selv om kampen ikke ble slik han håpet.

- Det var uheldig at spillet kommer inn i sporet HamKam vil ha det, med lange baller og dueller overalt. Vi ville heller spilt langs bakken. Men vi skal være fornøyd med tre poeng i dag, sier Gashi.

Dobbeltsjanse for HamKam

Fredrikstad åpnet friskest med fine kombinasjoner mellom Andreas Tegström og Tarik Elyounoussi på topp. Tegström fikk en nestensjanse og Tarik en brukbar mulighet på volley uten å treffe skikkelig. Den siste pasningen var i begge tilfeller for upersis.

PROTESTER: FFK-spillerne likte ikke målet til HamKam. Raio Piiroja protesterte på seg gult kort fra Tom Henning Øvrebø. Foto: Linn C. Hansen, Scanpix
PROTESTER: FFK-spillerne likte ikke målet til HamKam. Raio Piiroja protesterte på seg gult kort fra Tom Henning Øvrebø. Foto: Linn C. Hansen, Scanpix Vis mer

Men HamKam fikk den første virkelig store sjansen i kampens niende minutt. Et langt frispark havnet hos en umarkert Tommy Øren, som fikk tid til å dempe og skyte fra skrått hold. Lasse Staw slo ballen bakover i feltet, der Markus Ringberg var like umarkert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sendte ballen mot det åpne målet, men Raio Piiroja kastet seg fram og stupheadet ballen vekk fra eget mål.

- Jeg fatter ikke at Raio sto der han gjorde, sier  en hoderystende Ringberg til TV 2.

Ringberg scoret mot gamle venner

Elyonoussi kom til to nye sjanser i midten av omgangen. Først satte han ballen rett på Rønningen, så til side for åpent mål etter et fint FFK-angrep på høyresida.

Men så ble det i stedet HamKams Markus Ringberg som scoret først mot gamleklubben. Roman Kienast vant en duell ved bakerste stolpe etter corner, og headet inn til Ringberg. Han dempet på låret og banket ballen opp i nettaket fra kort hold.

Ikke spesielt populært på tribunene, men trolig mest fordi publikum ville hatt frispark mot Kienast i duellen, og kanskje en hands på Ringberg.

FFK-spillerne protesterte også heftig, Piiroja såpass kraftig at han fikk gult kort av Øvrebø.

- Sånn det skal være når jeg scorer

Ringberg innrømmer at han fortsatt har sterke følelser for FFK, men i dag unnet han dem ingenting.

- Jeg forsøkte å gjøre alt for å gjøre det vanskelig for dem i dag, men slik ble det ikke, sier han.

Gashi-fulltreffer

Fredrikstad slo kjapt tilbake - også de etter corner, men en helt annen variant. Ardian Gashi fikk ballen utenfor 16-meterhjørnet og prikket inn utlikningen i lengste hjørne.

Da var det tre minutter til pause, men enda rakk Tarik to sjanser til. Først skjøt han på nytt rett på Rønningen fra skrått hold, så headet han i klypene til keeperen etter en «duell» med lagkamerat Serge Konan Kouadio.

HamKam satte hjemmelaget under press de første minuttene etter pause, men Fredrikstad tok snart over igjen.

Fernando Wallace slo to gode innoverskrudde frispark fra høyrekanten som snek seg like utenfor lengste stolpe.

Gashi fant åpningen igjen

Men 23 minutter inn i omgangen fikk Fredrikstad omsider betalt for overtaket i spill og sjanser. Og igjen var det Ardian Gashi som fikk kjempetreff fra distanse.

Han fikk ballen 30 meter fra mål etter et utspill fra Lasse Staw, så at Ivar Rønningen sto fem meter fra målstreken, og sendte en knallhard dupper i det tomme målet.

Fem minutter seinere hadde Tommy Øren en stor sjanse til utlikning. Han kom alene med Lasse Staw, og keeperen mistet ballen da han kastet seg ned i beina på Øren. Ballen trillet mot den sittende HamKam-spissen, men Pål André Czwartek fikk beinet ballen unna.

Utover Gashis scoring var dette den største sjansen i en tam andreomgang. HamKam-trener Arne Erlandsen innrømmer at Fredrikstad fortjente seieren.

- I første omgang har Fredrikstad flere sjanser enn oss. I andre omgang var det vel nesten ingen sjanser. FFK scoret på sin ene, sier Erlandsen til TV 2.

- Tarik var stresset

Hjemmelagets trener Anders Grönhagen var stolt over guttas innsats, men synes de burde avgjort på alle mulighetene i første omgang. Særlig Tarik Elyounoussi hadde rikelig med sjanser til det.

- I dag var Tarik stresset i avslutningene.

Til gjengjeld kunne han glede seg over at det har løsnet for Ardian Gashi.

- Gashi har hatt det litt treigt. Men vi har hatt tro på ham. Når det fungerer er han bra i den offensive midtbanerollen. Dette var bra for oss og bra for ham. Jeg tror han får mer selvtillit av dette her.

Folkebørsen

TIDLIG SKADE: Jan Tore Ophaug måtte gå av banen med det som liknet en strekkskade etter bare et kvarters spill.