DIRIGERTE SPURS INN I TOPP FIRE: Harry Redknapp har gjort en stor jobb for Tottenham, og ble i kveld hedret for det han har skapt denne sesongen. Foto: IAN KINGTON/AFP
DIRIGERTE SPURS INN I TOPP FIRE: Harry Redknapp har gjort en stor jobb for Tottenham, og ble i kveld hedret for det han har skapt denne sesongen. Foto: IAN KINGTON/AFPVis mer

Sånn dirigerer årets manager

Redknapp hedret for Spurs-suksessen.

|||(Dagbladet): Onsdag kveld ledet Harry Redknapp Tottenham til - minst - Champions League-kvalifisering, da londonerne slo Manchester City i «fjerdeplassfinalen».

Før kampen sa Redknapp at han ikke ville ta æren for dette, dersom de klarte det klubben aldri har maktet tidligere. Fredag kveld ble han derimot hedret likevel.

Den rutinerte treneren er nemlig kåret til årets manager av Premier League-sponsor Barclays - som hadde satt sammen et panel bestående av fotballmyndigheter, supportere og presse, melder Press Association.

- Jeg er glad for prisen, men dette har vært en laginnsats - og jeg har virkelig bare vært en del av dette laget. Det er spillerne som virkelig har oppnådd noe og det er takket være dem jeg har fått denne prisen, sier han til klubbens hjemmeside.

Og spillerne, de takket ham rett etter kampslutt på onsdag - ved å tømme ei bøtte vann over sjefen.

Redknapp har stått for litt av en snuoperasjon i Tottenham, siden han overtok ansvaret i oktober 2008. Da lå Spurs helt sist, med bare to poeng etter åtte kamper.

Søndag kan sesongen krones ytterligere, om de får hjelp av Fulham. Dersom Brede Hangeland & co. slå Arsenal på Emirates, kan Spurs kapre bronsen - og en direktebillett til Champions League - med seier mot Burnley.

PS! Managerprisen pleier som regel å gå til han som har ledet laget sitt til seriegull. Dette er andre gang i Premier League-historien en annen sjef får prisen. George Burley ble hedret i 2001, etter at han førte Ipswich til 5. plass.