SINT TRENER: Larviks trener Ole Gustav Gjekstad var rasende på dommerne etter at det ble uavgjort i hjemmekampen mot Itxako. Her fra Champions League-finalen borte mot samme motstander i fjor. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
SINT TRENER: Larviks trener Ole Gustav Gjekstad var rasende på dommerne etter at det ble uavgjort i hjemmekampen mot Itxako. Her fra Champions League-finalen borte mot samme motstander i fjor. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

- Sånn er det når du er prisgitt tullinger med fløyte

Larvik-raseri etter at Kurtovic ble snytt for straffekast.

(Dagbladet): Larvik - Itxako Navarro 23-23.

Larvik måtte nøye seg med uavgjort hjemme mot fjorårets finalemotstander i Champions League, spanske Itxako.

De hadde sjansen til å avgjøre i sluttsekundene, men da Amanda Kurtovic brøt igjennom for å avslutte, ble hun taklet av en spansk
spiller med minst én fot inne i feltet.

Larvik-leiren var ikke i tvil om at det skulle vært straffekast. Blant annet protesterte Isabel Blanco på seg utvisning, og trener Ole Gustav Gjekstad var ikke nådig mot dommerne i intervjuet med TV 2 etter kampen:

- Vi ble ikke bare snytt der, men vi ble snytt i flere situasjoner. Sånn er det når du er prisgitt tullinger med fløyta og tullinger som skal bestemme hvordan reglene skal håndteres. Det er synd når reglene tolkes slik at det lønner seg å jukse, sier Gjekstad.

- Latterlig. - Katastrofe Amanda Kurtovic er også klar på at hun skulle hatt straffe etter å ha sett reprisen av situasjonen:

- Det er latterlig dømming, sier hun til TV 2.

- Det er rett og slett katastrofe, legger Gjekstad til.

Men Larvik kan ikke bare skylde på dommerne for at det ble poengdeling hjemme i Larvik Arena.

De hadde muligheter nok, men omsatte for få av dem i scoringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dårlig Sulland-dag Storskytter Linn Jørum Sulland misset på ni av ni skuddforsøk i åpent spill. Bare fra straffemerket var hun sikkert - helt til hun misset på det femte forsøket på stillingen 22-23 to minutter før slutt.

- Det var veldig dårlig skyting. Det er en god keeper, og jeg har alltid slitt mot henne. I dag gikk det ekstra dårlig, sier Sulland til TV 2.

Gjestene kom best i gang i kampen, men Larvik kom tilbake og gikk til pause med 10-10. Larvik tok ledelsen tidlig i andre omgang, men Itxako snudde og ledet med to mål sju minutter før slutt.

Etter en thriller av en avslutning endte det med et direkte frikastforsøk i stedet for straffekastet Larvik mente de skulle hatt. Karoline Dyhre Breivang klarte ikke å trylle frikastet i mål bak Itxako-blokka.

Neste helg møter Larvik ungarske Györ med gamletrener Karl Erik Bøhn og hans samboer Heidi Løke. I dag scoret Løke hele 11 mål da Györ slo Midtjylland 35-27, melder NTB.