- Sånn er det når du gjør det dårlig

Brann-keeper Opdal om hanskefleipen på finn.no.

LEI AV TABBER: Brann-supporter Arild Mørk sier han har fått mange henvendelser etter at han la ut denne annonsen på finn.no.
LEI AV TABBER: Brann-supporter Arild Mørk sier han har fått mange henvendelser etter at han la ut denne annonsen på finn.no.Vis mer

||| (Dagbladet): Det har vært en vond sesong både for Brann og kaptein Håkon Opdal.

En 13. plass i Tippeligaen er langt under det man aksepterer i Bergen, og galgenhumoren er i ferd med å bre seg blant supporterne.

Etter gårsdagens 1-3-tap mot Aalesund - der Opdal var sterkt involvert i situasjonen som endte med AaFK-straffe og utvisning til Birkir Sævarsson - dukket det opp følgende annonse under kategorien «gis bort» på finn.no.

«Keeperhansker brukt i en rekke tippeliga-kamper gies bort. Det er ingen synlig slitasje på hanskene da de sjelden har vært i kontakt med ballen.»

Opdal selv tar stikket med godt humør.

- Slikt må man bare akseptere. Det er sånn det er når man gjør det dårlig, og så snur det fort når man gjør det bra. Det er engasjement her i Bergen, og det er vi glade for. Vi vil heller ha engasjement enn likegyldighet, sier Branns keeper og kaptein til Dagbladet.

Mange har ringt Arild Mørk er mannen bak finn.no-annonsen, og overfor BA røper han at henvendelse har vært mange.

- Noen tror jeg faktisk har hanskene, mens andre har forslag til andre spillere jeg burde lage annonse om. For å være helt ærlig: Jeg kan tenke meg å lodde ut hele Opdal. Det er flere på Brann som har underprestert, men han er kaptein. Da nytter det ikke å stå i BA dagen etter Aalesund-kampen og syte og klage over at folk kritiserer ham, sier han.

Opdal forstår at det er lett å se mot keeperen etter en sesong der Brann har sluppet 49 mål.

- Vi har sluppet inn veldig mye mål, og da er det naturlig å se på keeper og hva som har skjedd der. Jeg har ikke hatt min beste sesong, det må jeg ærlig innrømme. Samtidig har jeg vært ute med skade i to sesonger før denne, som er blitt mer eller mindre ødelagt. Jeg velger å se på det som en del av det å komme tilbake fra skade. Jeg har spilt flere gode kamper i år også, men noen har vært dårlige. Det har vært altfor ustabilt, og det er naturlig at jeg som kaptein skal være en av dem som bidrar mest. Hvis jeg ikke er på topp må jeg tåle kritikk. Den skal jeg ta, sier Opdal.

Og lover at han alvorlige hensikter om å komme sterkt tilbake neste sesong.

- Jeg er sikker på at jeg kommer sterkt tilbake.

- På det nivået du var da gjorde deg fortjent til landslagsplass?

- Jeg skal komme dit, og bli enda bedre også.

- Er det mange frustrerte og sinte mennesker når dere beveger dere ut på gata i Bergen for tida?

- Det er mest støtte å få, faktisk. Jeg har merket lite negativt på det personlige plan. Folk er veldig glade i Brann og vil at vi skal gjøre det bra. Det er klart de blir frustrerte når vi gjør det dårlig. Vi er fryktelig skuffet over denne sesongen alle mann, det har ikke vært god nok i det hele tatt, sier Opdal.

Positive til Skarsfjord
Rune Skarsfjord har ledet Brann siden Steinar Nilsen forsvant i våres, og i dag ble han ansatt som hovedtrener på permanent basis i tre år.

Opdal sier det var et populært valg i spillergruppa.

- Ja, det var det absolutt. Rune har vist at han kan fotball. Etter en veldig vanskelig start på sesongen tok han over, og det har vært veldig positivt. Det er mange spillere som har sagt det. Han har hatt gode kampplaner, samtidig som han har fått oss til tro på egne ferdigheter og det vi driver med.

- Ble dere tatt med på råd?

- Ja, vi ble rådspurt tidlig i prosessen, sier Brann-kapteinen.

I HARDT VÆR: Brann-keeper Håkon Opdal. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
I HARDT VÆR: Brann-keeper Håkon Opdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer