HANSKENE AV: Målvakt Tim Howard er mannen som brukes for å reklamere for Everton-kalenderen. Foto: Everton FC
HANSKENE AV: Målvakt Tim Howard er mannen som brukes for å reklamere for Everton-kalenderen. Foto: Everton FCVis mer

Sånn har du aldri sett Everton-gutta

Kaster drakta for veldedighet.

(Dagbladet): Everton har hatt en sterk åpning på årets Premier League-sesong, og nå har de bestemt seg for å dele litt av glansen med veldedige formål.

I dag lanserte klubben kalenderen med det passende navnet «12 Shades of Blue», der flere av spillerne kaster drakta og viser fram fotballkroppene.

Tim Howard, Marouane Fellaini og Kevin Mirallas er blant modellene, som ikke står tilbake for vår egen John Carew, for eksempel.

God følelse
- Det var gøy å ta bildene, og jeg og de andre guttene er glade for å kunne hjelpe til, sier Howard til Evertons hjemmesider.

- Det er en god følelse å kunne gjøre noe for andre mennesker, og jeg håper salget av kalenderen kan samle inn gode penger til veldedighet, sier målvakten.

Pengene går til «Everton in the Community», klubbens stiftelse som i forbindelse med sin 25-årsdag håper å samle inn en million pund til trengende i Merseyside-området.

Tradisjon
Fotballspillere og klærkasting er ikke lenger bare et målfeiringsfenomen, flere har tidligere gjort det samme som Everton-spillerne av ulike grunner.

KAPTEINEN: Phil Neville pryder visstnok forsiden. Foto: Everton FC
KAPTEINEN: Phil Neville pryder visstnok forsiden. Foto: Everton FC Vis mer

I fjor stilte for eksempel fem tyske u-landslagsspillere opp i Playboy for å skape blest om fotball-VM for kvinner, og Fløya-jentene og det australske fotballandslaget har tidligere gjort det samme.

Ønsker du deg Everton-gutta på veggen nå før jul, kan kalenderen kjøpes via evertonfc.com/12shades.