Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sånn jeg kjenner Emil, var dette en utblåsing

Hanevold om Hegle Svendsen som kalte Bjørndalen «feig».

SINT EMIL: Emil Hegle Svendsen mente Ole Einar Bjørndalen var feig i løypa under gårsdagens jaktstart siden han ikke ville være med og dele på drajobben. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
SINT EMIL: Emil Hegle Svendsen mente Ole Einar Bjørndalen var feig i løypa under gårsdagens jaktstart siden han ikke ville være med og dele på drajobben. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen vant den nervepirrende duellen med Emil Hegle Svendsen på jaktstarten i går.

Etterpå kokte det over for Hegle Svendsen, som mente det var feigt av Bjørndalen å la ham gjøre drajobben mesteparten av løpet i snøværet.

- Jeg er overrasket. Jeg synes dette handler om prinsipp. Man samarbeider om å dra, sånn er det bare, sa Emil.

Halvard Hanevold mener den sterke rivaliseringen mellom de norske gutta kan være nyttig.

- På et visst nivå er det veldig sunt med litt temperatur. I skiskyting har det vært veldig diplomatisk. Jeg tror ikke man taper på mer temperatur, sier den tidligere lagkameraten til Bjørndalen og Hegle Svendsens til Dagbladet.

- Bedre enn å klage på skia Hanevold la opp som aktiv skiskytter i vår. Under sesongåpningen i Östersund debuterte han som radiokommentator for NRK, og fikk se de to norske skiskytteressene gjøre opp om de to første plassene både på torsdagens 20 kilometer, lørdagens sprint og gårsdagens jaktstart.

Selv om de norske gutta går på samme lag, er de også individuelle løpere som konkurrerer mot hverandre.

- På det norske laget er det veldig fokus på å dra lasset sammen. Men jeg tror begge gutta er fornøyd med at det er kamp om førsteplassen. Det er bedre enn å sitte og klage på at skia er dårlige og at det går for sakte, sier Hanevold.

Og i en helg med norsk dominans, er den interne rivaliseringen ekstra nyttig, mener han.

- Utlendingene virket uvanlig svake, så da er denne kampen veldig viktig for de norske gutta. Men vi skal heller ikke glemme at for eksempel Martin Fourcade og Tarjei Bø var sterke. Det vil ikke være Emil og Ole Einar det dreier seg om hele sesongen.

Hanevold tror ikke sinnet til Emil Hegle Svendsen stikker så dypt.

KOMMENTATOR: Halvard Hanevold la opp etter sist sesong. Nå er han kommentator for NRK.Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
KOMMENTATOR: Halvard Hanevold la opp etter sist sesong. Nå er han kommentator for NRK.Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Emil var sikkert forbanna på Ole Einar, men også på seg sjøl. Sånn jeg kjenner Emil, var dette en utblåsing med en gang, og så er han ferdig med det.

Som i langrenn Taktisk kamp ute i løypa har ikke vært så vanlig i skiskyting som i fellesstarter i langrenn, der løpere som Petter Northug har fått kritikk for å la konkurrentene dra før han knuser dem i spurten.

- Emil og Ole var verdens største denne helga, og begge gikk for å vinne. Da valgte de den taktikken de synes var best. Det er som Ole Einar sier, at den måten han gikk på er sånn det har vært gått i langrenn i mange år, sier Hanevold.

Han mener det er et sjeldent syn i skiskyting med en så tett duell som den man så mellom Hegle Svendsen og Bjørndalen i Östersund i går.

- Fra Ole Einar tok inn Emil på førsterunden var det vel aldri mer enn 10 meter mellom dem før etter siste skyting. Det tror jeg aldri har skjedd før, at to løpere har vært så fysisk tett under et helt løp.

Skværet opp I går kveld satte Bjørndalen og Hegle Svendsen seg ned sammen med sportssjef Per Arne Botnan og landslagstrener Mikael Löfgren for å rense luften.

- Vi ble enige om at dette var noe som skjedde i kampens hete siden begge ville vinne. Det er ikke noe problem mellom dem nå, sa Botnan til Dagbladet i går.

Allerede førstkommende helg er det duket for nye dueller i løypa og på standplass i østerrikske Hochfilzen. Fredag er det sprint og lørdag jaktstart.

Søndag er det i alle fall ingen tvil om at Emil og Ole Einar vil samarbeide. Da er det klart for sesongens første verdenscupstafett.

FAKSIMILE: Dagbladets forside i dag.
FAKSIMILE: Dagbladets forside i dag. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!