Sånn kan det gjøres, Vilnius

Ajax slapp inn med vilje etter «skandalemål».

• Se videoen av Ajax\' lysende eksempel på Fair Play her!

(Dagbladet.no): Det litauiske laget Vitra Vilnius fikk føle Viking-spillernes vrede etter skandalemålet de scoret mot Stavanger-laget i Uefacupen torsdag.

- De er et lag fullstendig uten ære, tordnet målvakt Thomas Myhre, og resten av laget stemte i.

Situasjonen oppsto da Antoliy Ostap mottok ballen etter at Myhre hadde kastet den utover sidelinja på grunn av en skade, og plasserte ballen i nettet når alle forventet han skulle spille den tilbake.

I går fulgte dommersjef Rune Pedersen opp saken ved å forklare for Dagbladet.no at det er dommeren som skal avgjøre når spillet skal stoppes, og at spillerne derfor godt kan droppe å spille ballen ut, fordi det uansett bare fører til situasjoner som i Litauen.


Likefullt, det er godt å kunne bli minnet på at Fair Play-ånden fortsatt lever i internasjonal fotball.

I dette klippet fra noen år tilbake viser Ajax hvordan det kan gjøres når et velment tilbakespill, med vilje eller ikke, lurer målvakten slik Thomas Myhre ble lurt.


Ajax mottar ballen etter en skade på egen spiller, prøver å skyte den tilbake til Cambuur Leeuwardens målvakt, men treffer litt for godt og ballen suser i nettet.

SPORTSÅND I PRAKSIS: Ajax-spillerne ble litt perplekse da det som var ment som tilbakespill gikk rett i mål, men bestemte seg raskt for å bøte på skaden. Foto: SBS 6/You Tube
SPORTSÅND I PRAKSIS: Ajax-spillerne ble litt perplekse da det som var ment som tilbakespill gikk rett i mål, men bestemte seg raskt for å bøte på skaden. Foto: SBS 6/You Tube Vis mer

I tumultene som oppstår i etterkant tar Amsterdam-laget en modig avgjørelse. De trekker seg til side, og lar motstanderen score for åpent mål.


PS
. Legg også spesielt merke til hvordan Cambuur Leeuwarden holder på å spolere det vakre øyeblikket ved å nesten rote ballen utenfor Ajax\' mål..

(Takk til leser Pål Stavset for tips!)

Diskutér: Hva er det beste eksemplet på Fair Play du husker?

Sånn kan det gjøres, Vilnius