- Sånn oppfører vi oss ikke i Brann

Rasende Badji måtte holdes unna dommeren på Lerkendal.

LERKENDAL (Dagbladet) Nicki Bille Nielsen fikk fire minutter på tampen av kampen. Det holdt til å sette inn straffespark og frembringe ekstatiske scener i Trondheim.

For en deilig revansje for dansken!
 
Tidligere hadde han sittet på benken og sett en annen danske sørge for at Rosenborg fikk en god avslutning på kampen. 64 minutter var gått, og Rosenborg hadde sluppet Brann inn i kampen med 2-2. Den scoringen startet med at Mike Jensen mistet ballen og Kasper Skaanes scoret. Men danske Jensen revansjerte seg altså fort. Fra skrått hold drøye 20 meter fra mål klinket han til og ballen føk over keeper og inn i krysset. En vakker scoring.

Fortjent var det også. Rosenborg hadde stort sett styrt hele kampen, mens Brann satset — og var gode — på sine overganger.

Nektet å forlate banen Branns Stephane Badji skapte dramatikk da han fikk rødt kort på overtid. Han nektet å forlate banen og prøvde flere ganger å gå til angrep på dommer Svein-Erik Edvardsen.

Til slutt måtte trener Rikard Norling på banen for å få Badji ut.

- Fra der jeg står ser jeg uakseptabel oppførsel, sånn oppfører vi oss ikke i Brann. Samtidig vil jeg bruke litt tid på å snakke med dommeren og de andre om hva som faktisk har skjedd, sier Brann-trener Rikard Norling til C More etter kampen.

- Jeg vet jeg ikke har lov til å gå ut på banen, men situasjonen løste seg ikke, og det er jeg som har ansvaret for mine spillere. Jeg har ikke snakket med ham, og jeg må gjøre det, ikke bare med ham, men med flere, så vi kan håndtere dette på en ordentlig måte, sier Norling.

Mange sjanser Det ble en festkveld med mye sjanser og mål på Lerkendal i kveld — i motsetning til årets to første hjemmekamper. Rosenborg gikk hardt ut, styrte kampen, men fikk seg en smell etter 14 minutter.

Riku Riski rotet bort ballen midt på Branns halvdel. Bergenserne satte fart, kom tre mot to og Kasper Skaanes scoret sikkert alene med Aleksander Lund Hansen.

Rosenborg har imidlertid Morten Gamst Pedersen. Med sin gode venstrefot serverte han et frispark rett på pannebrasken til Tore Reginiussen som stanget inn 1-1.

Og før halvtimen var spilt dukket reserveløsningen på høyreback, Jonas Svensson opp etter et langt innkast fra Mix. Stefan Strandberg stusset og Svensson fikk tåa på ballen som endte i mål.

Brann kom tilbake Brann var mer med i kampen etter pause, og scoret altså på en overgang. Men dette var kvelden da det løsnet fremover for Rosenborg. Mike Jensen dundret altså inn 3-2, mens Alexander Søderlund satte inn 4-2 på straffespark. Straffen kom etter at Riku Riski kom fri i bakrom, og ble løpt overende av Staphane Badji.

Riski ble også felt etter 88 minutter, og denne gang var det ikke tvil. Den skulle Nicki Bille Nielsen ta!

Ballen satt sikkert i nettet, og både publikum og Bille selv jublet som besatt. En meget populær scoring!

For Brann har sesongen startet alt annet enn bra. Bergenserne som skulle jakte gull i år sliter spesielt defensivt.

På 1-1-målet var markeringene elendig, på 2-1 tapte de to avgjørende dueller før ballen lå i mål og på 4-2 lagde Stephane Badji en klønete straffe.

• PS! Da Nicki Bille Nielsen kom inn de fire siste minuttene for Rosenborg, fikk han dagens høyeste applaus fra hjemmepublikum. Dansken er fortsatt elsket i Trondheim!