Sånn skal det gjøres, Noah

ULLEVAAL (Dagbladet): I japansk landslagsdrakt gikk Ole Gunnar Solskjær rett opp til lille Noah som hvilte på armen til bestefar Øyvind. I går var Ole Gunnar best av alle - både hos folket og i Dagbladet.

Solskjær sprudlet av spillelyst i går. Det til tross for den voldsomme nedturen med Manchester United på slutten av sesongen.

- De siste dagene har jeg følt meg fysisk og mentalt veldig sliten etter nedturen med United. Følte meg faktisk umotivert helt til jeg kom hit opp på stadion i dag. Men når man kommer ut på banen, begynner det å krible i føttene igjen, vet du.

Han scoret sjøl 3- 0 og ga målgivende til Sigurd Rushfeldts 2- 0. Og var ellers involvert i stort sett alt som skjedde foran motstandermålet.

- Både landslaget og jeg trengte denne seieren, sier Solskjær.

Trengte sjøltilliten

- Det var på tide at unge Solskjær scoret igjen. Jeg husker ikke sist det skjedde, og det har falt noen kommentarer fra Kjetil (Rekdal). Han bør se litt ekstra på den der, sier smørblide Solskjær.

Med det lave skuddet som gikk inn via keeper, er Solskjær oppe i 18 landskampscoringer - like mange som Øyvind Leonhardsen og ett mer enn Kjetil Rekdal.

Solskjær har ikke puttet på for Norge siden straffescoringen mot Tyrkia (1- 1) 15. august i fjor. Spillemål har han ikke siden Hviterussland 28. mars i fjor.

Men Solskjær er mer opptatt av at det løsnet for flere enn han sjøl.

- Vi har vel ikke scoret tre mål siden Wales (3- 2) og Armenia (1- 4) i fjor. Å score tre mål i dag betydde veldig mye. Sjøltillit er ikke noe du går og henter i kjøleskapet.

Skjønner frustrasjonen

Han innrømmer at laget har vært preget av mange kamper på rad uten scoring.

- Vi scoret verken mot Belgia, Tunisia eller Sverige. Er fullstendig klar over at vi ikke har spilt underholdende fotball, og at det har skapt frustrasjon.

Derfor var det bare 8348 på tribunene i går.

- Synd det ikke kommer flere når vi spiller så bra, sier Solskjær.

Etter praktfullt forarbeid av innbytter Jo Tessem ga Solskjær den målgivende pasningen til Sigurd Rushfeldt før 2- 0 etter 31 minutter.

- Et av de bedre målene landslaget har scoret, sier Solskjær, som fikk pasningen fra Sigurd som takk da han sju minutter seinere sjøl scoret 3- 0.

- Det passer oss å lede kampene. Det er som ketchupflaska. Først kommer litt. Så kommer alt sammen.

Trenger Rushfeldt

Solskjær mener at Sigurd Rushfeldts gode innhopp kan løfte Norge til en spissnasjon av dimensjoner igjen. I årevis har det bare handlet om Solskjær, Carew, Flo og Iversen.

- Nå har vi fem gode spisser. Det betyr helt klart mye at Sigurd nå kommer og melder seg på. Nå vet vi at vi prestere. Ellers er det ut av laget.

Det siste behøver ikke Solskjær å frykte. I 4-4-2 bør Sembs vurderinger nå bare handle om hvem som skal være makkeren hans .

- Trives

- Jeg trives veldig godt i den rollen jeg har nå.

Nå gjenstår bare Island-kampen neste onsdag før det blir ferie sammen med Silje og Noah.

- Jeg har litt slitasje her og der. Før vi drar til sola, skal det bli godt å hvile noen dager hjemme i Kristiansund. Spise kaker og pølse med brød.

KAMPTRENING: Lørdag var lille Noah (snart 2) på Old Trafford da pappa Ole Gunnar spilte sesongens siste kamp for Manchester United mot Charlton. I går satt han på bestefars fang mens pappa valset rundt med det japanske landslaget.