NEDBETALING: Vålerenga skylder Stabæk 6,2 millioner kroner etter opsjonsavtalen for Herman Stengel, men klubbene er blitt enige om en nedbetalingsbetalingsplan. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NEDBETALING: Vålerenga skylder Stabæk 6,2 millioner kroner etter opsjonsavtalen for Herman Stengel, men klubbene er blitt enige om en nedbetalingsbetalingsplan. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Sånn skal VIF gjøre opp for seg. Skylder Stabæk 6,2 millioner kroner

Enige om avbetalingsplan.

Vålerenga skylder Stabæk 6,2 millioner kroner etter opsjonsavtalen for Herman Stengel, men klubbene er blitt enige om en nedbetalingsbetalingsplan.

Avtalen sier at VIF skal innbetale to tredeler av beløpet innen 1. september. Stabæk får det resterende over en periode fram til sensommeren 2015, står det i en pressemelding på vif-fotball.no.

Vålerenga sliter tungt med anstrengt økonomi. I juni ble Oslo-klubben dømt til å betale Stabæk 6,2 millioner kroner av voldgiftsretten for urettmessig heving av opsjonen på Stengel, som ble inngått i 2011.

- Vi er glad for at Stabæk Fotball har akseptert en nedbetalingsplan med Vålerenga Fotball. Vi er inne i en kritisk økonomisk situasjon, og det har vært nødvendig for styret å se etter ekstraordinære inntekter for å kunne løse denne saken, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

VIF har skaffet midler på rundt 3,5 millioner kroner gjennom blant annet å selge klubbens eierandel i Vallhall.

- Det gjør at vi klarer å betale en større sum til Stabæk Fotball nå, opplyser Christiansen.

Også Stabæk har sine økonomiske utfordringer. Bærumslaget er glad for å ha kommet til enighet med serierivalen.

- Vi er fornøyd med at vi har funnet fram til en løsning som begge parter kan leve med. Denne løsningen medfører også for Stabæk en noe lysere økonomisk situasjon, selv om det fortsatt må jobbes hardt for at vi skal få en langsiktig, bærekraftig økonomi for framtiden sier Stabæks styreleder Espen Moe.

(NTB)