SLITER: Manchester United har ikke imponert Vidar Davidsen denne sesongen. Her bommer Robin Van Persie på straffe mot Real Sociedad. Foto  Vincent West / Reuters / NTB Scanpix
SLITER: Manchester United har ikke imponert Vidar Davidsen denne sesongen. Her bommer Robin Van Persie på straffe mot Real Sociedad. Foto Vincent West / Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Sånn som de ser ut nå, er United langt ifra å være en favoritt

Vidar Davidsen vurdererer Champions League så langt.

(Dagbladet): Champions League er nå godt i gang. Fire av seks gruppespillkamper er unnagjort, gamle og nye favoritter har imponert, mens andre har underprestert.

Viasat-kommentator Vidar Davidsen har sett på alle de åtte gruppene, og gitt Dagbladet sin vurdering.

Dødens gruppe Gruppe F har helt siden trekningen fått tittelen «dødens gruppe» i årets Champions League. Napoli, Borussia Dortmund og Arsenal skal slåss om de to plassene videre, mens Marseille har blitt redusert til tilskuere i gruppa, med null poeng så langt.

- Napoli er nøkkellaget i denne gruppa, siden de har igjen både Dortmund og Arsenal, sier Davidsen.

- Vi kan risikere at tre lag ender på tolv poeng. I så fall straffesituasjonen fra i går bli helt avgjørende. Akkuart nå har Arsenal og Napoli en liten fordel, men gruppa er fullstendig åpen. Det at Arsenal og Dortmund slo hverandre på bortebane, beviser det.

Regjerende mester Bayern München har imponert stort også i år, og har full pott etter fire kamper. Manchester City er også så godt som klare for cupspill.

- Det er morsomt for City at de bryter barrieren og kommer seg videre fra gruppespillet. Jeg tror likevel ikke de har en sjanse på gruppeseier, det tror jeg Bayern tar lett, sier Davidsen.

Lunkent United Citys byrivaler Manchester United, som har en vanskelig bortekamp igjen mot Bayer Leverkusen, har imidlertid ikke imponert Davidsen.

- United har vært lunkne så langt i år. Gruppa deres er fortsatt helt åpen, Shakhtar kan heller ikke avskrives, men jeg tror United tar seieren. Men sånn som de ser ut nå er United langt unna å være en av favorittene til å vinne, og det er det lenge siden man kunne si.

Davidsen tror derimot Paris Saint-Germain, med Zlatan Ibrahimovic i spissen, kan bli en «dark horse» i årets turnering.

- PSG imponerer, og Zlatan er i sitt livs beste form. De kommer til å vinne gruppa enkelt, Olympiakos slår følge med dem videre, og jeg tror PSG kan nå langt.

Spanske Atlético Madrid er sammen med Bayern München det eneste laget som har vunmnet alle kampene sine så langt.

- Atlético har et veldig spennende lag, med Diego Costa som bøtter inn mål i spissen. Jeg tror de kan komme til kvartfinalen, men ikke så mye lenger. Bak dem blir det jevnt, Porto har en tradisjon i Champions League, men de har ikke imponert så langt, så det kan fort bli en liten skrell med Zenit.

Muligheter for FCK Fjorårets semifinalist, Real Madrid, har allerede vunnet sin gruppe. Bak dem er det imidlertid uhyre tett.

FAVORITTER: Vidar Davidsen tror regjerende mester Bayern München kan vinne Champions League også i år, selv om ingen har greid å forsvare tittelen tidligere. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
FAVORITTER: Vidar Davidsen tror regjerende mester Bayern München kan vinne Champions League også i år, selv om ingen har greid å forsvare tittelen tidligere. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes det er gledelig overraskende at FCK har gjort det så bra. Det er fultt mulig for dem å gå videre. Juventus har ikke sett sterke ut, og hvis Real ikke stiller med sitt beste lag i Parken, er det gode muligheter for FCK., sier Davidsen.

Reals erkerivaler Barcelona har også etter alle solemerker vunnet sin gruppe.

- Den store skuffelsen her er Milan. De var tippet på en soleklar andreplass, men har slitt.   

I den siste gruppe har Jose Mourinhos Chelsea festet grepet om førsteplassen.

- Chelsea vinner gruppa. De overbeviser ikke, men de virker stødige. Jeg holder en knapp på Basel til andreplassen, Schalke har ikke imponert så langt.

Målrikt Davidsen synes ikke stillingen i gruppene så langt er så overraskende, men han er gledelig overrasket over antallet mål som scores.

- Det er flott at det scores så mye. Nå har vi Ronaldo på åtte mål, Zlatan på sju og Messi på seks, så har vi et skikkelig race mot toppscorertittelen.

Han mener det er nærmest umulig å tippe en vinner av Champions League så tidlig.

- Jeg har veldig lyst til å si Bayern München, selv om historikken taler mot dem. Ingen har noengang vunnet Champions League to ganger på rad. Jeg tror det blir Bayern, Real Madrid eller Barcelona.