VM-DEBUTANT: Sanna Solberg storkoser seg i VM, og har bitt bra fra seg i de første kampene. Foto: Bjørn Langsem
VM-DEBUTANT: Sanna Solberg storkoser seg i VM, og har bitt bra fra seg i de første kampene. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Sanna ofret sin største styrke for VM-plassen

- Det er verdt det.

BEOGRAD (Dagbladet): De norske håndballjentene ankom i dag et overskyet Beograd, i forkant av morgendagens kvartfinale mot Serbia.

Det er grått, men øynene til jentene glitrer om kamp med de pyntede juletrærne i hotellresepsjonen. De har gull i blikket.

Sanna Solberg har et av de bredeste smilene. Mesterskapsdebutanten har vært et positivt innslag i laget, og hun har allerede rukket å markere seg.

Mestscorende Faktisk er hun den mestscorende kantspilleren til Norge, med sine 12 mål. Rutinerte Linn-Kristin Riegelhuth Koren har like mange, mens Camilla Herrem foreløpig står med 11 fulltreffere.

Dette til tross for at hun har langt mindre spilletid enn dem.

12 MÅL SÅ LANGT: Ingen av kantspillerne til Norge har scoret mer enn Sanna Solberg. Her jubler hun etter et av de to målene sine mot Tsjekkia i åttendelsfinalen. Foto: Bjørn Langsem
12 MÅL SÅ LANGT: Ingen av kantspillerne til Norge har scoret mer enn Sanna Solberg. Her jubler hun etter et av de to målene sine mot Tsjekkia i åttendelsfinalen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er veldig gøy da. Jeg er ganske fornøyd. Jeg har fått spille en del og føler at jeg har spilt greit med tanke på at det er mitt første mesterskap, jeg er jo ikke førstevalget på kanten, sier hun til Dagbladet.

Da landslagssjef Thorir Hergeisson tok ut VM-troppen vektla han spesielt Solbergs fleksibilitet i forsvar. De fleste kantspillere står bare ytterst bakover, men Stabæk-jenta - som er 1,78 høy - kan spille toer også.

La en VM-plan På mange måter slo planen til Sanna Solberg og Stabæk-trener Håvard Mamelund til. Budstikka skrev etter seriestarten at hun ofret alt for en VM-plass.

Ved å flytte ett hakk inn i forsvar går hun nemlig glipp av en del kontringsmuligheter på klubblaget, men det økte sjansene hennes for en billett til verdensmesterskapet.

- Jeg får ikke startet like tidlig i kontra, men vi så jo mot Tsjekkia i åttendelsfinalen at jeg fikk et par kontringer likevel. Kontra er i utgangspunktet en av mine sterkeste sider, men det er definitivt verdt det, sier hun.

Også tvillingsøster Silje er med til VM, som andrekeeper bak Katrine Lunde. Sanna klarer nesten ikke holde tilbake iveren når hun blir spurt om kvartfinalen mot vertsnasjonen. Endelig blir det også skikkelig trykk fra tribunen.

- Det blir dødskult, med masse liv i hallen og god stemning. Og så får vi prøve å knekke dem med tempoet vårt, for jeg vil videre.