EM-kvalifisering: Sverige-Norge 1-1

Sånne gutter vil gamle Norge ha

Når du reiser fra Stockholm og er misfornøyd med 1-1 har mye skjedd med Norge. Det er trøsten etter årsbeste mot Sverige.

SÅNN SKAL DET GJØRES: Stefan Johansen har gitt Norge 1-0 på en strålende overgang etter brudd midt i banen. Målgivende pasning, Martin Ødegaard, like blid. Alt som et resultat av en god norsk kamp imot Sverige. Det gir håp med anke på playoff i Nations League i mars neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SÅNN SKAL DET GJØRES: Stefan Johansen har gitt Norge 1-0 på en strålende overgang etter brudd midt i banen. Målgivende pasning, Martin Ødegaard, like blid. Alt som et resultat av en god norsk kamp imot Sverige. Det gir håp med anke på playoff i Nations League i mars neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sverige-Norge 1–1 (0–1)

Stockholm (Dagbladet): Det gikk nesten. I en time var det mulig å leke med tanken om at billettene til Norge-Spania 12. oktober kunne bli høstens hotteste adgangstegn i Norge. Så nær var vi. Og så modige, offensive og gode. Men da vi trengte tre poeng, så ble det bare ett.

I realiteten betyr det at vi ikke er der vi var før avspark, vi er ikke like langt.

Vi er litt lenger unna.

Og det blir ikke direkte EM av sånt.

Fordi alt håpet ikke er ute blir det mest seigpining.

SLIK GRUPPA NÅ står er det nesten som om man ser det berømte snøret til Nils Arne Eggen hengende i den mørke Stockholmsnatta. Hvilket betyr at det fortsatt er håp. Norge er ikke helt ute av det ennå. Men håpet er ikke stort – håpet er egentlig mest for de største optimistene. For Norges EM-muligheter ble på ingen måter styrket selv om vi hadde fortjent mer denne kvelden..

Men de ble ikke knust heller.

DET ER MYE trøst i det. Tross alt. Med tap ville alt vært helsvart. Med to ganger uavgjort mot Sverige, en nasjon som har for vane å spille de EM- og VM-sluttspillene vi ser på TV, er det på sett og vis lys i tunnelen. Og er det noe Norge virkelig trenger på veien til det som nå ser ut som den siste og mest reelle veien til Euro 2020 – playoff i Nations League i slutten av mars neste år - så er det lys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer