BERGET POENG: Petter Vaagan Moen fikk sving på frisparkfoten på overtid, og berget ett poeng for Brann mot Lillestrøm.Foto: Digitalsport
BERGET POENG: Petter Vaagan Moen fikk sving på frisparkfoten på overtid, og berget ett poeng for Brann mot Lillestrøm.Foto: DigitalsportVis mer

- Sånne opplevelser man lever for som fotballspiller

Petter Vaagan Moen den store helten da Brann reddet poeng på overtid mot Lillestrøm.

||| BERGEN (Dagbladet): Brann - Lillestrøm 1-1.

17085 tilskuere møtte opp for å se et hjemmelag i krise da Brann reddet 1-1 mot Lillestrøm i Bergen, søndag kveld. Vertene var det klart førende laget i en kamp som befestet Branns posisjon som bunnlag og Lillestrøms posisjon som topplag i Tippeligaen.

Lillestrøm så ut til å få med seg tre poeng tilbake til østlandet, men en vakker frisparkscoring fra Petter Vaagan Moen dypt inn i overtiden reddet ett poeng for hjemmelaget. Vingen, som for dagen var omrokkert til hengende spiss, var derfor lettet da han møtte Dagbladet etter kampen.

- Det er sånne opplevelser man lever for som fotballspiller og som man trener og jobber for i hverdagen. Det var knallherlig og den ballen skulle bare inn uansett. Jeg synes vi skaper masse målsjanser og har veldig utur underveis, men innsatsen er det ikke noe å si på. Det er fint å få en bekreftelse på at jeg scorer mål og ikke bare har assists og det har vært bevisst i år at jeg prøver å gjøre litt mer sjøl, ikke bare spille ballen, sier Vaagan Moen.

- Klassegoal
Etter en svært svak start har alle i Brann, inkludert Steinar Nilsen, fått mye kritikk og krisen har ulmet rundt vestlandslaget de siste ukene. Han var tydelig stolt av laget sitt da han møtte pressen etter kampslutt.

- I dag tar vi på oss slåsshanskene og spiller en meget god kamp. Jeg synes vi produserer utrolig mye og det var utrolig frustrerende underveis. Det går ikke an å være misfornøyd med spillerne etter en sånn prestasjon, understreker han.

Nilsen var tydelig lettet og passet også på å sende en liten hyllest i retning mannen som sørget for nettopp det.

- Det var en «klassegoal», det er helt fantastisk at han klarer å holde roen i den situasjonen. Jeg synes imidlertid prestasjonen hans ellers, måten han spiller fotball på, er en enda større prestasjon, skryter Brann-treneren.

Skuffet Huseklepp
Eririk Bakke, som møtte pressen med tre nysydde sting over øyet var fornøyd med prestasjonen, men irriterte seg over at de ikke klarte å score først.

- Vi spiller bra i dag og sånn skal det være hver gang for oss. Det var også godt for Steinar og det trykket som har vært på han, vi viser at vi står opp for han i dag. Likevel må vi bli bedre til å sette sjansene våre, scorer vi det første målet så vinner vi denne kampen, sier Bakke til Dagbladet.

Til tross for lettelse over ett poeng var Erik Huseklepp skuffet over egen uttelling på Stadion.

- Vi får ett poeng igjen, i en kamp vi dominerer igjen. Jeg leverer en god prestasjon, men det kommer i skyggen når jeg ikke klarer å sette sjansene. Jeg klarer ikke å la være å være skuffet over 1-1, etter nok en kanonkamp av motstanderens keeper og alle de sjansene jeg hadde, sier han selvkritisk.

Innledende mishagsytringer
Det var to lag med vidt forskjellige utgangspunkt som skulle møtes da fotballens nasjonaldag ble avrundet med prestisjeoppgjøret mellom bunnlaget Brann og høytflygende Lillestrøm.

Brann måtte vinne for å få unngå en luke opp til mellomsjiktet på tabellen, mens Lillestrøm kunne klatre til tredjeplass med seier i Bergen.

Brann-investor Bjarne Berg, som gikk bort forrige søndag, ble minnet med ett minutts stillhet før kampstart og det vakte stor harme da mange av de tilreisende Lillestrøms-supporterne fortsatte å synge og rope til tross for oppfordringer fra speaker om stillhet.

Kampen ble dermed startet under kraftige mishagsytringer mellom «Bataljonen» og «Kanarifansen» før fokus ble skjerpet mot det som skjedde på gressmatta.

Gigantsjanse
Kampen startet i et drivende tempo og det var tydelig at hardt pressede Brann var ute etter å vinne publikums gunst.

Etter 13 minutter fikk hele tre Brann-spillere sjansen til å gi hjemmelaget en drømmestart. Birkir Mar Sævarsson gled igjennom forsvaret til Lillestrøm på høyre side og forserte inn i boksen mot Magnusson i LSK-målet.

Islendingen kunne avsluttet selv, men la ballen videre til Erik Mjelde som ikke klarte å avslutte skikkelig i liggende posisjon på åpent mål.

Mjeldes avslutning endte hos Erik Huseklepp som på utrolig vis klarte å sette ballen utenfor den høyre stolpen, en enorm sjanse for vertene.

BLE IKKE MATCHVINNER: Nosa så lenge ut til å bli matchvinner på Brann stadion, men Petter Vaagan Moen ville det annerledes.Foto: Digitalsport
BLE IKKE MATCHVINNER: Nosa så lenge ut til å bli matchvinner på Brann stadion, men Petter Vaagan Moen ville det annerledes.Foto: Digitalsport Vis mer

Brann-presset forsatte
Etter kjempesjansen innledningsvis festet Brann presset på gjestene og var det førende laget i store deler av førsteomgang.

Björn Bergmann Sigurdarson var frempå med et par farlige sjanser for Lillestrøm, men den unge islendingen klarte ikke å finstille skuddfoten i de avgjørende øyeblikkene.

Erik Mjelde og Brann fikk en kjempesjanse til å ta ledelsen da drøyt fem minutter gjensto av førsteomgangen, men headingen fra kort hold av Mjelde endte rett på Magnusson i Lillestrøm-målet.

Dermed stod det 0-0 til pause i Bergen.

Sjokkstart på annen omgang
Det var tydelig at begge lag var innstilt på å videreføre det høye tempoet fra første omgang og omgangen var knapt i gang da de høytflygende kanarifuglene fra øst rystet hjemmelaget.

Lars Kristian Eriksen fyrte løs fra høyre og ballen stusset innom en uheldig Birkir Mar Sævarsson og endte opp som en ferdigdempet pasning til Lillestrøms unge midtbanejuvel Nosa Emanuel Igiebor.

Nigerianeren fikk stå helt alene og hadde få problemer med å sende gjestene i ledelsen alene mot Håkon Opdal. En real kalddusj for hjemmelaget og  pangstart for Lillestrøm.

H
Brann kjempet seg inn i kampen igjen etter sjokkstarten på den andre omgangen og etter 60 minutter fikk Erik Huseklepp en enorm sjanse til å skaffe vertene balanse i regnskapet.

Huseklepp ble kastet (!) nydelig igjennom av Håkon Opdal og fikk all verdens tid alene mot Magnusson, men avslutningen var svak og keeperen hadde få problemer med å avverge forsøket. Hjemmefansen fortvilet og Erik Huseklepp har åpenbart en lang vei å gå for å finne tilbake til fjorårsformen.

Kampen forsatte i et drivende tempo og det var til tider høy temperatur i regnet på Stadion. Da det gjensto drøyt ti minutter av kampen fikk Petter Vaagan Moen sjansen på nesten blankt mål, men dommer Tommy Skjerven blåste av for en hands på en Lillestrøm-spiller i forkant av sjansen og hjemmelaget raste.

En svak avgjørelse av Skjerven som klart skulle benyttet seg av fordelsparagrafen i nevnte situasjon.

Eksplosjon på Stadion
Da alt håp så ut til å være ute for hjemmelaget fikk Brann frispark fra meget farlig hold dypt inn i overtiden på Stadion.

«Mjøsas Beckham», Petter Vaagan Moen, stilte seg opp og finstilte venstreslegga før han vakkert krummet ballen over Lillestrøm-muren og i mål, helt utagbart for Magnusson i LSK-målet.

Dermed eksploderte det hos hjemmefansen som nok hadde belaget seg på en 17-mai feiring med null poeng fra dagen før.

Og da endte det 1-1 i Bergen, et sterkt resultat for Henning Berg og Lillestrøm.