- Sånne scener ser dere neppe hos oss

Håndballjentene om klemmen.

KOLDING (Dagbladet): VM-verten Danmark er i likhet med de norske håndballjentene klare for kvartfinale i håndball-VM.

Danmark møter Romania i kvarten etter seier mot Sverige søndag kveld. Etter oppgjøret har et bilde av Kristina Kristiansen som trøstet svenske Nathalie Hagman blitt en snakkis i flere av Skandinavias største aviser.

Camilla Herrem er lagvenninne med Hagman i danske Team Tvis Holstebro.

TRØST: Kristina Kristiansen og  Nathalie Hagman.
Foto: Maja Suslin / TT
TRØST: Kristina Kristiansen og Nathalie Hagman. Foto: Maja Suslin / TT Vis mer

- Det er koselig å se motstandere gi hverandre klem uansett hvordan kampen ender. De (Kristiansen og Hagman) kjenner hverandre godt og har spilt på samme lag. Vi kommer neppe til å sitte sånn etter kampen mot Montenegro, sier Herrem til Dagbladet med et lurt smil.

Lagvenninne Silje Solberg spiller også i Team Tvis Holstebro:

- Det ser veldig hyggelig ut og er jo et slags bilde på fair play, sier Silje Solberg til Dagbladet.

- Ikke sånn hos oss Norges største formspiller, Heidi Løke, mener det viser stor sportsånd å vie tid til en tapende motstander.

- Det er veldig stort, synes jeg. Hun (Kristiansen) har jo først sørget for at Sverige ryker ut. Da er det stort å vie litt tid til å trøste, sier Løke til Dagbladet.

- Trøster dere Montenegro etter en eventuell seier?

- Haha, nei, det vet jeg ikke. Jeg er god venn med Jovanka Radicevic, men sånne scener ser dere neppe, sier Løke og ler.

Nora Mørk støtter Løke.

- Vi skal ikke gjøre sånn med Montenegro. Vi er ikke så gode venner, sier Mørk lurt.

- Gode venner Etter at bildet av Kristiansen og Hagman sirkulerte i både svensk og norsk presse, forteller den danske stjernespilleren følgende til Ekstra Bladet mandag kveld:

- Det er alltid spesielt å møte folk som du har spilt på lag med eller er god venn med. I kampen mot Sverige kjente de fleste motstanderen inn og ut. Vi spilte på kryss og tvers mot klubbvenninner og private venner, sier Kristiansen.

- Jeg har aldri vært kjæreste med «Hagge»Jeg fortalte henne at hun hadde vært dritgod i VM og jeg er glad hun ikke spilte back, sånn som på klubblaget, sier den danske spilleren.

Mens Kristiansen i dag spiller i Nykøbing Falster, spiller Nathalie Hagman fortsatt i Team Tvis Holstebro.

Norge - Montenegro møtes til kvartfinale i Kolding klokka 20.30 i morgen.