Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sånne uttalelser er et tegn på frykt

Wenger mener Evra mangler klasse.

I KJEFTEN: Patrice Evra er lite imponert over Robin van Persie og Arsenal. Det legger han heller ikke skjul på.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
I KJEFTEN: Patrice Evra er lite imponert over Robin van Persie og Arsenal. Det legger han heller ikke skjul på.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg Premier League i studio fra kl. 16!

(Dagbladet): Mandag møtes Manchester United og Arsenal på Old Trafford, og temperaturen er allerede på vei oppover.

Det har frittalende Patrice Evra sørget for. Backen fyrte løs mot London-klubben i engelske aviser i går, og gikk langt i å avskrive Arsenals gullsjanser denne sesongen.

- Slik jeg ser på Arsenal er de et fotballtreningssenter. Du ser på kampen, du nyter den, men kommer du til å vinne tittelen etterpå? Det er det folk husker. Det har gått fem år siden de vant noe, og for en stor klubb som Arsenal er det krise, mente franskmannen blant annet.

I dag svarer Arsenal-manager Arsene Wenger.

- Jeg legger ikke mye vekt på hva Evra sier, han får ta ansvar for sine egne uttalelser, sier Wenger ifølge Guardian.

- Jeg mener at om du har lyst til å bli en stor spiller, må du ha respekt for motstanderne dine, og ikke komme med uttalelser som er under beltestedet, respektløse og kanskje basert mer på frykt enn selvtillit, sier han.

Frykt
Arsenal har ikke vunnet på Old Trafford siden 2006, men leder serien, og kommer til Manchester med tro på at det skal være mulig å stoppe Uniteds rekke med kamper uten tap.

Arsene Wenger tror Patrice Evra merker nettopp det.

- Jeg lar dere få avgjøre om han er respektløs. Vi trenger ikke å snakke om unødvendigheter før en kamp som dette. Vi vil fokusere på spillet vårt, og overser provokasjoner. Vi ledes av ønsket om å spille god fotball, ikke av uttalelser fra motstanderne, sier franskmannen.

- Det er sterke ord, ikke bare om laget vårt, men om klubben, og det er ord jeg vil behandle med litt forakt. Alle bør respektere motstanderen sin, respekt er et tegn på klasse. Kommentarene hans er overraskende og under beltestedet. Sånne uttalelser er alltid et tegn på frykt, sier han.

Ferguson-skryt
Arsene Wenger har hatt sine feider med Manchester United tidligere, og det er heller ikke første gang Patrice Evra har slengt med leppa om Arsenal.

Wenger og manager-kollega Alex Ferguson har heller ikke alltid vært de beste venner, men de siste årene ser forholdet mellom de to ut til å ha bedret seg.

Det viser også sistnevntes uttalelser før mandagens oppgjør.

- De prøver fortsatt å spille den attraktive fotballen som Arsene tror på, men de har gjort noen små forandringer denne sesongen, sier Ferguson.

- De ser modnere og mer aggressive ut i år. De topper tabellen, og det er en klar indikasjon på at de er bedre enn i fjor og har en god mulighet, sier skotten.

Ferguson har også bedt supporterne på Old Trafford vise respekt for Arsene Wenger under mandagens kamp.

RESPEKT: Arsene Wenger mener Evra mangler klasse når han kommer med slike uttalelser. Mandag er han tilbake på Old Trafford, der han ble sendt på tribunen i fjor.Foto: SCANPIX/EPA/Magi Haroun
RESPEKT: Arsene Wenger mener Evra mangler klasse når han kommer med slike uttalelser. Mandag er han tilbake på Old Trafford, der han ble sendt på tribunen i fjor.Foto: SCANPIX/EPA/Magi Haroun Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!