IKKE DET EGENTLIGE PROBLEMET:  John Barnes har sympati for Yaya Toure, men 49-åringer mener rasismeproblemet er langt større enn midtbanspilleren. Barnes gir FA stryk for innsatsen. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB Scanpix
IKKE DET EGENTLIGE PROBLEMET: John Barnes har sympati for Yaya Toure, men 49-åringer mener rasismeproblemet er langt større enn midtbanspilleren. Barnes gir FA stryk for innsatsen. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Sannheten er at de som styrer britisk fotball ikke bryr seg om rasisme

Yaya Toure er ikke problemet, sier John Barnes.

(Dagbladet): Manchester Citys midtbanegeneral Yaya Touré ble utsatt for rasistiske tilrop under Champions League-oppgjøret mot CSKA. Den russiske fotballklubben nektet på at fansen hadde gjort noe galt, noe som skapte furore i britiske medier.

Nå har den tidligere Liverpool-yndlingen John Barnes kastet seg på ballen.

I sin faste spalte i The Mirror hamrer han løs på det han mener er det  egentlige rasisme-problemet i fotball.

Latterlig For den tidligere lynvingen er ikke interessert i spillere som blir utsatt for rasisme. Han ser problemet i et større perspektiv.

- Det er meningsløst og ganske latterlig å være urolig for en fotballspiller som blir rasistisk misbrukt, skriver Barnes i sin faste spalte.

For ifølge Barnes, er det flere som er utsatt for langt verre episoder. Hver eneste dag.

- En millionær (Yaya Toure)  som blir pepet på i Russland er ingenting i sammenlikning med generasjoner med mennesker som aldri fikk en sjanse til et bedre liv for seg selv eller barna, skriver Barnes.

Grip problemet 49-åringen mener at det britiske fotballforbundet (FA), gjør altfor lite i kampen mot idrettens styggedom.  Og slik har det vært i mange år. Barnes garanterer at flere mørkhudede hadde fått gode jobber i fotballen om FA hadde tatt grep.

Barnes mener rasisme-problemet i England er helt åpenbart, og er overrasket over at ingenting er gjort for å stoppe det.

- Sannheten er at de som styrer britisk fotball ikke bryr seg om rasisme. De vil bare ikke se eller høre det, sier Barnes.