Ingrid Kristiansen slår ernæringsalarm:

- Sannheten må fram

Ingrid Kristiansen mener skyggesiden av norsk kvinnelangrenn har vært skjult for lenge. Hun slår full alarm.

ADVARER: Ingrid Kristiansen ber unge idrettsutøvere om å ikke pirke i maten og ikke ofre helsa for å forsøke å bli best. Foto: Lars Eivind Bones
ADVARER: Ingrid Kristiansen ber unge idrettsutøvere om å ikke pirke i maten og ikke ofre helsa for å forsøke å bli best. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Historien som tidligere juniornorgesmester i langrenn, Sissel Bjerkenås, åpenhjertig og modig delte i Dagbladet lørdag - om da hun fikk spiseforstyrrelse på landslaget, veide 36 kilo og var døden nær - går hardt innpå mange.

Bjerkenås' livstruende grad av anoreksi beskrives av daværende landslagstrener Dag Kaas som «det første sjokket» av spiseforstyrrelser i norsk langrenn.

Men dessverre på langt nær det siste.

- Sannheten må komme fram. Vi må prøve å berge en ny generasjon, sier Ingrid Kristiansen til Dagbladet og legger til:

- Vi må huske på at vi skal ha et liv etter idretten også. Det snakkes det for lite om.

65-åringen var på langrennslandslaget fra 1975-1979, vant totalt tolv NM-medaljer i langrenn og deltok i vinter-OL i Innsbruck i 1976 og i ski-VM i Lahti i 1978, før hun rendyrket friidrettskarrieren og skapte en av tidenes beste norske idrettskarrierer i form av flere VM-gull og verdensrekorder på diverse løpsdistanser.

- Det bør ringe en bjelle

I lys av blant annet Bjerkenås-historien og de kommende avsløringene som Dagbladet snart skal presentere, kommer hun med en viktig påminnelse til alle skiløpere og idrettsutøvere som er villige til å ofre helsa for å vinne gull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer