Ski-VM i Oberstdorf

Sannheten om disken

- Ubehagelig å snakke om, innrømmer landslagstrener Alexander Stöckl.

DISKET: Halvor Egner Granerud ble disket i Romania sist helg. Foto: Jussi Nukari / NTB
DISKET: Halvor Egner Granerud ble disket i Romania sist helg. Foto: Jussi Nukari / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Halvor Egner Granerud (24) er på plass i den tyske VM-byen Oberstdorf. Det første rennet for gutta er i normalbakken lørdag.

Verdenscupleder Granerud kommer til mesterskapet med en skrekkelig opplevelse. Fredag ble han diskvalifisert etter det andre hoppet i Rasnov i Romania. Alle trodde nordmannen hadde vunnet, men så ble hoppdressen ikke godkjent i dresskontrollen.

Dagbladet kan nå avsløre hva som skjedde denne dramatiske fredagen, der 10 000 sveitsiske franc - eller 92 000 kroner - glapp ut av hendene på Granerud i løpet av sekunder. Det er dette som er pengepremien for å vinne et verdenscuprenn.

- Dressen til Granerud var flere centimeter for stor på begge sidene av hoftene, forteller dresskontrollør Sepp Gratzer.

Dagbladet møter ham på sletta i Schattenbergbakken i Oberstdorf. Flere har spekulert i at den mektige dresskontrolløren ville statuere et eksempel før VM og skremme potensielle juksemakere i mesterskapet.

Men Gratzer har en annen versjon:

- Jeg la merke til at Granerud byttet hoppdress fra første til andre omgang. Når jeg ser en ny dress, blir jeg på vakt. Jeg sjekket, og målene var feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer