<strong>HÅNDA MOT ØRET:</strong> Erling Braut Haaland feiret den andre scoringen sin i Belfast på denne måten. Foto: NTB Scanpix
HÅNDA MOT ØRET: Erling Braut Haaland feiret den andre scoringen sin i Belfast på denne måten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sannheten om feiringa

Erling Braut Haaland (20) gjør som idolet Michu (34): Tar hånda mot øret og beveger på den. Dette er historien bak målfeiringa.

Publisert
Sist oppdatert
  • Nord-Irland - Norge 1-5

BELFAST (Dagbladet): Interessen for Erling Braut Haaland tok av på nytt da han scoret to mål i 5-1-seieren over Nord-Irland mandag.

Etter det første målet strakk han venstrehånda i været, løp ned til kortlinja og gjorde et lite hopp idet lagkameratene stormet til. Etter den andre scoringen løp han også ned mot kortlinja, men denne gangen tok han venstrehånda mot øret og beveget på den.

Etterpå la han ut bildet av feiringa på Twitter og tagget det med «Michu», noe han har gjort flere ganger.

Sannheten om feiringa

Michu er den spanske fotballspilleren Miguel Pérez Cuesta, men han kalles bare for Michu.

Angriperen var blant annet i Celta Vigo og Rayo Vallecano, men først og fremst i Swansea fra 2012 til 2015. Han fikk én landskamp for Spania og la opp i 2017. Varemerket var å bevege hånda opp mot øret etter scoring.

<strong>LÆREMESTEREN:</strong> Michu, her fra en Swansea-kamp i 2012. Foto: NTB scanpix
LÆREMESTEREN: Michu, her fra en Swansea-kamp i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer
<strong>ELEVEN:</strong> Erling Braut Haaland, her mot Nord-Irland mandag. Foto: NTB scanpix
ELEVEN: Erling Braut Haaland, her mot Nord-Irland mandag. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et intervju med spanske Radio Marca i går - etter Haalands scoringer mot Nord-Irland - fortalte Michu at de to har en forbindelse.

- Vi har kontakt gjennom sosiale medier. Jeg gir ham en del råd og tips på bakgrunn av erfaringen min som spiller.

Han fortsetter:

- Da jeg var i England, var han (Haaland) veldig ung og hadde akkurat startet. Jeg hadde en god førstesesong i Swansea og jeg tror han endte opp med å se kampene mine. For meg er dette en ære. Jeg tror han kommer til å definere det neste tiåret i fotballen.

<strong>KULTSPILLER:</strong> Noen av klubbene Michu spilte for: Celta Vigo, Rayo Vallecano, Swansea, Napoli, Langreo og Real Oviedo.
KULTSPILLER: Noen av klubbene Michu spilte for: Celta Vigo, Rayo Vallecano, Swansea, Napoli, Langreo og Real Oviedo. Vis mer

Marca skriver at Haaland endte opp med å kopiere Michus målfeiring på Windsor Park mandag kveld.

Det samme melder Wales Online:

- Borussia Dortmunds Erling Haaland med briljant hyllest til Swansea-legenden Michu da han feiret scoring for Norge, skriver avisa.

Da Michu var i Swansea, fortalte han om bakgrunnen for feiringa.

- Jeg var i Celta Vigo (2008-2011). Da vi spilte mot Granada i 2. divisjon, misset jeg på et straffespark. Den sesongen rykket Granada opp til den øverste divisjonen.

Han fortsetter:

- Selv dro jeg til Rayo Vallecano, som også spilte i den øverste divisjonen. I oppvarmingen til kampen (mellom Granada og Rayo Vallecano) kunne jeg høre Granada-fansen rope til meg: «Hei, Michu - vær så snill å ta straffesparket i dag.» Kampen endte med 1-0 til oss og jeg scoret det eneste målet. Da jeg scoret, tok jeg hånda opp mot øret for å høre på Granada-fansen. Men de var stille. Det var harmløs moro.

HYLLES: Erling Braut Haaland scoret et pent mål på landslagstreninga denne uka, og Jesper Mathisen forteller litt om hvorfor Haaland får det til å se lett ut. Video: Rødt Kort Vis mer

Michu sier det er en ære hvis Haaland kopierer ham.

- Han kommer til å bli en av de beste spissene i Europa. Jeg har aldri sett et gjennombrudd som dette i europeisk fotball. Kanskje Kylian Mbappe. Hvis han fortsetter framgangene, vil han slåss om Golden Boot og Ballon d'Or.

Den første prisen går til den beste målscoreren i de europeiske ligaene. Den andre markerer at du er verdens beste fotballspiller.

Siden 2008 har Messi og Ronaldo byttet på å vinne prisen, bare avbrutt av Luka Modric i 2018.

Fotballandslaget forlot for øvrig Belfast i går og spillerne dro i alle retninger.

Tysk Bundesliga starter opp igjen 18. september. For Haaland og Borussia Dortmund venter Borussia Mönchengladbach hjemme.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer