UNNGÅR HVERANDRE: Lionel Messi ble stemt fram som verdens beste spiller foran Cristiano Ronaldo - og begge stjernene unngår (selvsagt) å stemme på hverandre. Messi ga Luis Suarez full pott. Ronaldo ga full pott til Karim Benzema. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
UNNGÅR HVERANDRE: Lionel Messi ble stemt fram som verdens beste spiller foran Cristiano Ronaldo - og begge stjernene unngår (selvsagt) å stemme på hverandre. Messi ga Luis Suarez full pott. Ronaldo ga full pott til Karim Benzema. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Sannheten om stjernenes kyniske spill: - Bare i denne sammenhengen de gjør det

Stemmer på lagkamerater.

(Dagbladet): Lionel Messi vant Gullballen og ble stemt fram som Årets spiller for 2015.

Barcelona-spilleren vant suverent med 41,33 prosent av stemmene. Cristiano Ronaldo ble nummer to i kåringen med 27,76 prosent. Neymar ble nummer tre med 7,86 prosent.

Nå har FIFA offentliggjort alle stemmene - noe som viser at Barcelona-duoen og Ronaldo har tatt noen oppsiktsvekkende valg.

Lionel Messi fikk avgi stemmer som Argentina-kaptein og stemte følgende: Luis Suárez (fem poeng), Neymar (tre poeng) og Andrés Iniesta (ett poeng). Alle de tre er lagkamerater med Messi i Barcelona.

TOPP TRE: Neymar, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP
TOPP TRE: Neymar, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP Vis mer

- Det er klubbpolitikk, sånn som jeg tolker det. Litt av jobben deres er å forsvare egen klubb mot erkerivalen, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Ronaldo stemte Benzema Neymar valgte samme taktikk og Brasil-kapteinen stemte slik: Lionel Messi (fem poeng), Luis Suárez (tre poeng) og Ivan Rakitic (ett poeng).

Real Madrid-spiller Ronaldo valgte på sin side å bare gi stemmer til lagkamerater fra den spanske hovedstaden. Portugal-kapteinen var den eneste som ga full pott til Karim Benzema av de som fikk avgi stemmer.

Ronaldo stemte som følger: Benzema (fem poeng), James Rodriguez (tre poeng) og Gareth Bale (ett poeng). Veland er likevel ikke overrasket.

- I alle intervjusituasjoner vedkjenner Messi og Ronaldo at den andre er en av verdens to beste spillere, så det er bare i denne sammenhengen at de ikke gjør det, sier Veland, som mener at Messi var den fortjente vinneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: C More
LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: C More Vis mer

- Messi og Ronaldo har kjempet om å vinne troféet de siste åtte årene. Hvordan tror du Ballon d'Or-veien blir seende ut videre?

- Det skal skje noe spesielt om de to ikke er der oppe også de kommende årene, men jeg syns Neymar er med på å markere begynnelsen på slutten for de ekstreme årene vi har hatt. Og det er helt naturlig. Det er de fysiske lovene som slår inn. Selv om de to blir betegnet som utenomjordiske, blir de eldre de også. Spesielt hos Ronaldo har vi kanskje sett antydninger til at kroppen ikke fungerer på samme måte som for to-tre år siden. Når Neymar er så god som han er nå i en alder av 23 år er det bare et spørsmål om tid før han vinner. Luis Suárez er også en spiller som kan blande seg inn, tror eksperten.

Oppsiktsvekkende Skjelbred-valg Et klart flertall av stemmegiverne mente Messi var den beste spilleren i 2015 og de aller fleste hadde Messi blant de tre som fikk poeng. Men Norges landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred vraket Messi fra topp tre-lista.

Skjelbred ga sine poeng til Javier Mascherano, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo fant derimot plass til Messi.

Høgmo stemte på: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic.

Messi leder 5-3 Dette var den femte gangen Lionel Messi kåres til verdens beste fotballspiller. Messi økte dermed ledelsen til 5-3 i titler mot Cristiano Ronaldo.

- Det er et veldig spesielt øyeblikk for meg å være tilbake her på denne scenen og vinne igjen etter å ha vært i salen og sett Cristiano få prisen de to siste årene, sier Messi

- Det er utrolig at dette er min femte. Det er mye mer enn jeg drømte om som barn. Jeg vil takke alle som stemte på meg og lagkameratene mine. Til slutt vil jeg takke fotballen for alt den har gitt meg, både på godt og vondt. Den har fått meg til å lære og vokse, sier Barcelona-spilleren.

I denne oversikten til FIFA kan du se hvordan alle landslagskapteinene og landslagssjefen stemte.