Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sannheten om Svennis' kontakt med Vålerenga og Rosenborg

Snakket i Stockholm i dag.

HAR GITT UT BOK  Sven-Göran Eriksson (t.v.) har samlet livet sitt mellom to stive permer. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
HAR GITT UT BOK Sven-Göran Eriksson (t.v.) har samlet livet sitt mellom to stive permer. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Boka «Svennis - mitt liv med fotball» har skapt betydelige overskrifter i engelske og svenske aviser.

I formiddag stilte Sven-Göran Eriksson opp på en pressekonferanse i Stockholm i anledning bokutgivelsen. 65-åringen fortalte at drømmen om ei bok ble realisert i en periode der han var uten trenerjobb.

I boka forteller han åpenhjertig om sine kvinnehistorier.

- Jeg ville at min egen sannhet skulle komme fram, fortalte han til 40-50 journalister.

Trives i 28 grader Svensken har i dag trenerjobb i den kinesiske klubben Guangzhou. Det er naturligvis milevis unna å være Englands landslagstrener, slik Svennis var fra 2001 og 2006.

Men - som han sa: «Jeg trives i 28 varmegrader.» Og kanskje nyter han en og annen biff chop suey også.

Opp gjennom åra er Svennis - som har vært i et hav av klubber - blitt koblet til trenerjobber i Norge. Da Martin Andresen var ferdig i Vålerenga etter forrige sesong, kom navnet til Svennis på banen.

Det var naturligvis en spekulasjon av den sensasjonelle sorten.

Via agenter På dagens pressekonferanse i det sentrale Stockholm benyttet Dagbladet anledningen til å spørre om de spektakulære ryktene.

Fra scenen svarte han:

- Nei, jeg har ikke vært i samtale med noen klubber i Norge noensinne. Men agenter har vært innblandet, og Vålerenga var ett lag som var på tapetet. Det samme var Rosenborg. Men jeg har aldri pratet med noen norske klubber direkte.

Smigrende For Vålerenga var det smigrende at et stort navn som Svennis ble koblet til klubben.

- Det er hyggelig at vi blir nevnt i sammenheng med Sven-Göran. Men jeg vet ikke om det er like hyggelig for Sven-Göran, svarte styreleder Åge Petter Christiansen. Helt korrekt antydet han at det hele var iscenesatt av ivrige agenter.

Inn kom i stedet Kjetil Rekdal. Og fasiten er velkjent: Med én runde igjen av Tippeligaen, kan Vålerenga i verste fall rykke ned ...

PRESSEKONFERANSE:  Sven-Göran Eriksson (nummer to fra venstre) reiser rundt og gjør reklame for selvbiografien sin. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
PRESSEKONFERANSE: Sven-Göran Eriksson (nummer to fra venstre) reiser rundt og gjør reklame for selvbiografien sin. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer