Sannheten svir, Åge

Morten P kommenterer.

FRUSTRERT: Åge Hariede måtte nok en gang innse at Atletico Madrid ble et lite hakk for vasse for hans Malmö, selv om svenskene var langt bedre med på notene på eget gress i kveld. Foto: EPA/ANDREAS HILLERGREN/NTB SCANPIX
FRUSTRERT: Åge Hariede måtte nok en gang innse at Atletico Madrid ble et lite hakk for vasse for hans Malmö, selv om svenskene var langt bedre med på notene på eget gress i kveld. Foto: EPA/ANDREAS HILLERGREN/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOTBALLKAMPER SOM VIPPER, og spesielt de på det øverste nivået, handler som oftest om det samme; øyeblikkene.

Malmø FF-Atletico Madrid var lenge en sånn fotballkamp. Hvor det beste laget som oftest kommer ut på topp fordi kvaliteten(e) jevnt over er et hakk eller tre bedre.

Selv om det nest beste laget egentlig spiller den beste fotballkampen.

ÅGE HAREIDE VISSTE hva han måtte gjøre om Malmö skulle ha en mulighet til å revansjere rundjulinga i Madrid (5-0), og som sagt så gjort. Det var altså ikke inngangen og taktikken som ødela sluttresultatet. Det var de siste prosentene av utførelsen. De som skiller klinten fra hveten og gjør en helt avgjørende berøring litt dårligere enn det situasjonen krever.

Det er derfor de gode er gode.

Og de nest beste egentlig bare kan håpe på marginene.

HJEMMELAGETS OVERGANGSSPILL OG viljen til å flytte fram folk når mulighetene bød seg stod høyt oppe på Hareides prioriteringsliste. Skulle Malmö ha en mulighet måtte de ta kampen til Atletico, vise at de mente butikk og gi bortelaget så mye trøbbel som mulig gjennom vilje, modig ballbesittelse og en god kampplan. Men det er alltid en balansegang når du spiller mot overmakten, og det var den som sviktet da Atletico scoret sitt første mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer