Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sannhetens øyeblikk for Arsenal

- Min største utfordring, sier manager Arsene Wenger.

• Direkte klokka 20.45: Arsenal - Liverpool og Fenerbahce - Chelsea

(Dagbladet.no) Alt så fantastisk ut i den ene halvdelen av Nord-London tidligere i vinter. Arsenal hadde et forsprang i Premier League og de imponerte stort i Champions League.

Så begynte det å butte litt imot.

The Gunners spilte uavgjort på rekke og rad og Manchester United spiste inn ledelsen - og stakk fra.

Nå skal alt avgjøres. I løpet av halvannen uke. Først er det tre kamper mot Liverpool og så venter en tidlig seriefinale mot United på Old Trafford.

Opp til eksamen

Manager Arsene Wenger legger ikke skjul på at hans unge menn skal opp til eksamen nå. Det er nå de skal vise at de ikke bare er unge og lovende - men voksne fotballmenn med hår på brystet.

- Dette er sannhetens øyeblikk, sier Wenger ifølge PA Sport.

TUNGE DAGER I SERIEN: Cesc Fabregas og Arsenal har slitt i serien, men fikk en oppløftende seier mot Bolton for noen dager siden. Foto: EPA
TUNGE DAGER I SERIEN: Cesc Fabregas og Arsenal har slitt i serien, men fikk en oppløftende seier mot Bolton for noen dager siden. Foto: EPA Vis mer

Franskmannen ønsker likevel ikke at spillerne skal tenke for mye på dette. Hans elever har ikke så mye erfaring fra slike situasjoner, og det siste han ønsker er at de skal bli vippet av pinnen på grunn av presset.

- Vi må bare forberede oss til denne første kampen, og så fokusere på den neste.

United har seks poeng ned til Arsenal, men kampen om pokalen er langt fra avgjort. Begge lag skal gjennom flere tøffe kamper de neste ukene.

- De har seks kamper igjen og fire av dem er på bortebane. De skal møte oss og de skal møte Chelsea. Vi mener vi fortsatt kan vinne serien, det er ikke umulig. Vi har ikke kjempet siden dag én for å komme på andreplass. Vi vil ha førsteplassen.

- Dette blir den største utfordringen jeg har stått overfor. Vi sitter på toget, og vi har lyst til å bli på det, sier Arsenal-sjefen ifølge The Times.

- Kan slå alle i verden

Emmanuel Adebayor spilte tidligere i sesongen med målgaranti. Han var strålende, men så kom motgangen - og da var det heller ingen andre som scoret nok for Arsenal i serien. Nå har han bare scoret ett mål på de ni siste kampene. Før dette scoret han totalt 12 mål på ni kamper.

Eduardo ble kvestet og Cesc Fabregas og resten av midtbanespillerne har ikke levert nok scoringer - selv om de denne sesongen har markert seg med flere nettkjenninger enn tidligere.

image: Sannhetens øyeblikk for Arsenal

Først ut nå er Liverpool i kveldens Champions League-duell på Emirates - og i Europa (selv om en duell mot Liverpool ikke er veldig europeisk) har Arsenal imponert selv i perioden hvor de slet i Premier League.

- Vi føler at vi kan slå dem, og det er det aller viktigste. Jeg mener at vi kan slå Liverpool, Milan, alle i hele verden, sier Wenger.

Frykter Torres

Arsenal fikk en oppløftende seier i helga, da de kom tilbake etter å ha ligget under 2-0 mot Bolton. Dette var rødtrøyenes første seier i serien siden 11. februar.

En av de største truslene Wengers mannskap står overfor i kveld er Fernando Torres - selv om han stort sett scorer målene sine foran The Kop på Anfield.

- Torres har gjort det ekstremt bra. Selv i Spania scoret han ikke så mye som nå. Vi må stoppe ham og pasningene mot ham, sier Wenger.

Sulten på Premier League-gull. Og minst like sulten på en Champions League-triumf, for han var så nære for to år siden da drømmen brast mot Barcelona i finalen.

MORSOMT PÅ TRENING: Emmanuel Adebayor har slitt med å finne veien til nettmaskene i det siste, men han har det i hvert fall gøy på trening.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media