Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rittprogrammet endres:

- Sanremo og Roubaix er merket med rødt

Boasson Hagens trener håper på ny vinnersjanse.

MER JUBEL?: Boasson Hagen feirer etappeseieren i Eneco Tour. Neste sesong jakter han flere triumfer. AFP PHOTO / Belga / KRISTOF VAN ACCOM
MER JUBEL?: Boasson Hagen feirer etappeseieren i Eneco Tour. Neste sesong jakter han flere triumfer. AFP PHOTO / Belga / KRISTOF VAN ACCOM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): I fjor gikk ferden via Midtøsten og Tirreno-Adriatico før Edvald Boasson Hagen var på skuddhold av noe stort både i Sanremo og Roubaix.

- Sånn sett kunne vi bare kopiert opplegget vi kjørte i fjor, sier trener Fredrik Mohn til procycling.no.

Men bergenseren som styrer Edvald Boasson Hagens treningshverdag, synes det hørtes for enkelt ut. Etter et rekordlangt 2016, var ikke rudsbygdingen ivrig på å vende tilbake til Qatar ved første anledning.

Utsetter sesongåpningen

Dimension Data-kapteinen utsetter sesongstarten helt til Algarve i slutten av februar. Deretter venter Strade Bianche og Tirreno-Adriatico før sesongens første store mål. Som vanlig holder han antall konkurranser til et minimum.

- Det har med totalbelastningen å gjøre. Edvald trener mye og han er nok blant dem som trener hardest i hele hovedfeltet, mener Mohn.

Kombinasjon av Midtøsten og Omloop Het Nieuwsblad har de forsøkt før, og det har fungert bra. En stund. Men overgangen fra knusktørr ørkenluft til vind og en håndfull plussgrader har også medført sykdom. Derfor droppes den belgiske brosteinsåpningen.

Offensiv Boasson

I fjor var det en offensiv Boasson Hagen som inntok klassikerne. Så offensiv at ekspertisen ville ha ham til å roe seg ned etter E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem.

En offensiv manøver i Sanremo, og plass i det avgjørende bruddet i Paris-Roubaix, stilnet kritikerne relativt kjapt.

- Det han gjorde i Paris-Roubaix i fjor, og det han prøvde seg på under Milano-Sanremo, var veldig spennende. Dette er to ritt, i tillegg til Flandern rundt, som står med rød strek under seg i kalenderen, lover Mohn.

- Klassikerne henger høyt

Mohn kaller sesongplanleggingen for et stort puslespill.

- Det kommer an på hvordan man legger brikkene. Prøver man seg ikke på noen forandringer, kan det gå ut over motivasjonen.

Det er enklest å gjøre forandringer i deler av sesongen hvor det går minst utover hovedmålene, resonnerer han. Og fortsatt er det monumentene det hele dreier seg om. Rittene som i en del år syntes å være utenfor hans rekkevidde, var i 2016 likevel ikke så langt unna.

Bare det å sitte med i finalen under klassikerne, er noe ryttere vokser enormt på. Det er likevel ikke sagt at det er enkelt å gå til topps i dem:

- Om det er VM eller Milano-Sanremo: Hadde det vært enkelt, hadde det ikke vært så gjevt. Det er nettopp derfor det henger så høyt. Når man tenker på arbeidet guttene legger ned for å få til dette, så ser man også hvor vanskelig det er. For å sitere Edvald: ”Det ser ikke så vanskelig ut ifra sofaen. Det er verre når du skal ut å gjøre det selv!”

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!