SIKKER PÅ KRISTOFF-SEIER: Vinneren av Milano-Sanremo, tyske John Degenkolb, fikk seg en overraskelse da han hentet igjen Alexander Kristoff på oppløpet. Foto: AP Photo/Daniel Dal Zennaro, Ansa
SIKKER PÅ KRISTOFF-SEIER: Vinneren av Milano-Sanremo, tyske John Degenkolb, fikk seg en overraskelse da han hentet igjen Alexander Kristoff på oppløpet. Foto: AP Photo/Daniel Dal Zennaro, AnsaVis mer

Sanremo-vinner sjokkert over Kristoff-svikt

- Like før mål døde han bare.

SANREMO (Dagbladet): Alt lå til rette for at Alexander Kristoff på mesterlig vis skulle ta sin andre strake seier i et av verdens største endagersritt, Milano-Sanremo søndag.

Nordmannen ledet med under 50 meter igjen og så ut til å ha seieren inne. Men like før målstreken snek tyske John Degenkolb seg foran og snøt Kristoff for triumfen.

- Med 50 meter igjen var jeg helt sikker på at jeg ikke kom til å slå Kristoff. Han starter utrolig sterkt, men like før målstreken døde han bare, sier Degenkolb.

Kristoff selv sier han ikke kunne gjort noe annerledes etter at hjelperytter Luca Paolini ikke hadde mer krefter igjen på oppløpet.

- Jeg visste at jeg ikke måtte gå for tidlig, men Paolini orket ikke mer og da måtte jeg bare starte tidlig. Det ble litt for langt dessverre, sa Kristoff til Dagbladet mens han hang over styret og forsøkte å få pusten tilbake etter kraftanstrengelsen.

- Er du fornøyd?

- Nja. Jeg vet at jeg kunne vunnet her, men sånn er det. Årets utgave ble ganske lik som den i fjor da jeg vant, men i år holdt det ikke helt inn dessverre.

Nøt å være i skyggen av Kristoff 27-åringen har måttet tåle favorittstemplet etter en forrykende sesongstart. Søndagens vinner, Degenkolb derimot, har kunnet gå i det stille under radaren.

- Jeg nøt det å være en outsider og det var på ingen måte en bakdel for meg. Jeg har fått trene slik jeg vil gjennom hele vinteren og er i god form, svarer Degenkolb på Dagbladets spørsmål.

Kristoff på sin side vil ikke være med på at favorittstempelet har svekket hans muligheter, og merker ikke presset mer enn vanlig.

- Det er like mye press i alle ritt jeg sykler, så sånn sett er det ikke noe forskjell. Jeg trives med presset, sier Kristoff til Dagbladet.

Godt utgangspunkt for Flandern Milano-Sanremo var bare ett av flere mål Alexander Kristoff har denne sesongen. Allerede om to uker får han mulighet til å oppnå en av sine store drømmer, nemlig å vinne Flandern rundt.

- En andreplass i Milano-Sanremo er et godt utgangspunkt foran Flandern rundt. Nå kan vi ta med oss lærdom fra Italia før rittet i Belgia, sier han.

Ved siden av Kristoff syklet også Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug søndagens ritt. Hagen hang på imponerende vis med helt til finalen, og krysset målstreken som nummer ti.

Lars Petter Nordhaug gjorde som planlagt og beordret med å sykle hardt opp den nest siste bakken, Cipressa til fordel for lagkameratene. Sky-rytteren trillet i mål som nummer 105.