- Sånt gjør man ikke

Bitter Ballack langer ut mot Philipp Lahm.

IKKE SÅ GOD STEMNING: Phillip Lahm må tåle kritikk fra Michael Ballack etter at han overtok kapteinsbindet på det tyske landslaget i sommer. Foto: SCANPIX/AFP/MICHAEL KIENZLER
IKKE SÅ GOD STEMNING: Phillip Lahm må tåle kritikk fra Michael Ballack etter at han overtok kapteinsbindet på det tyske landslaget i sommer. Foto: SCANPIX/AFP/MICHAEL KIENZLERVis mer

Michael Ballack er fortsatt bitter for måten Philipp Lahm tok fra ham kapteinsbindet på landslaget på. Nå vil veteranen tilbake og kritiserer backen nok en gang.

Lahm tok over ansvaret som tysk kaptein under VM i Sør-Afrika i sommer. Ballack måtte trekke seg fra landslagstroppen på grunn av en skade.

Lahm avslørte da at han kunne tenke seg å fortsette som kaptein, også etter at Ballack kom tilbake. Det falt ikke i god jord hos midtbanegeneralen, som mente Lahm burde snakket med Ballack selv i stedet for mediene.

- Det er et spørsmål om respekt for kapteinen. Hadde han snakket med meg, ville jeg hatt et helt annet inntrykk. Vi har diskutert det i ettertid, men jeg står på mitt: Sånt gjør man ikke, sa Ballack i et intervju torsdag.

Bayern München-backen er ikke den eneste som må unngjelde for Ballacks skuffelse. Landslagssjef Joachim Löw har også opptrådt uprofesjonelt, skal man tro 34-åringen. Dette fordi Löw ventet til nylig med å kunngjøre at Ballack fortsatt er hans kaptein.

- Hadde han gjort dette for tre måneder siden, hadde alle sluppet å tenke så mye på dette, mener Ballack.

Skadeplaget Det har vært et spesielt år for midtbanemannen, som gikk fra Chelsea til gamleklubben Leverkusen etter forrige sesong. Fra serie- og cupgull i England har han gått til dobbelt skadeopphold og bare tre kamper i Bundesliga.

- Det har ikke vært bare ille. Jeg tok to titler med Chelsea. Men så ble jeg skadd og har ikke kunnet spille noe særlig for Leverkusen, sier spilleren med 98 landskamper for VMs bronsemedaljør.

Nå er han på sidelinjen med en alvorlig kneskade, men han har likevel ingen planer om å legge fotballstøvlene på hylla før EM i 2012.

- Jeg har måttet takle mange vanskelige situasjoner i karrieren min, men har alltid kommet tilbake. Jeg vet at det er vanskelig å komme tilbake når man er 34 år, men jeg vil bevise at jeg kan klare det, sier Ballack.

(NTB)